hantera mögel i ditt hem

Bill Tyrrell kom först i formen testning och borttagning verksamhet efter att bekämpa mögel på hans tidigare jobb med FedEx. Sedan dess har Tyrrell eget företag, Triage BioClean Services, hjälpt invånarna i Iowa, Missouri och Illinois deal med sina mögelproblem. Under sina många år av tester och rengöring mögel från hem och företag, har Tyrrell blivit en riktig vetenskapsman på mögel-relaterade saker. Här beskriver han några grunderna i att hantera ett mögelproblem i ditt hem.

Formar är små svampliknande organismer som kan leva i dina väggar, matta, isolering, och bara om någon yta i ditt hem. Liksom de flesta levande organismer, mögel behöver fukt för att leva och föröka sig. Det är därför du kommer att hitta dem i områden med läckor eller hög luftfuktighet. I de flesta fall kan du identifiera mögel genom sin lukt, som vanligtvis är jordnära och fuktig, eller av dess färg, som kan variera från svart till lila till vitt och ofta visas i ett fläckigt mönster. Mögel är mer än bara en grov, illaluktande ämne, det kan också presentera några allvarliga hälsorisker.

Många kunder har kallat mig i panik säger att de luktar inaktuella smaklös lukt av mögel i sina hem. Så i ett försök att hjälpa dem att undvika mögelproblem som har fått ur handen, jag beskriver några tips för att upptäcka mögel tidigt och några metoder för att hantera det.

detekterande formar
Vanligtvis kan du inte se mögel, men du vet att det finns där. Mögel har en jordnära, unken lukt (ungefär som smuts). Om du upptäcker lukten av mögel, börja leta runt efter visuella indikatorer samt.

Det är mycket lättare att bekämpa något som du kan se. Lyckligtvis, i områden som allvarligt drabbade av mögel missfärgning, är det ganska vanligt. Mögel verkar ofta som en mörk fläck eller smeta på kläder och väggar. Den finns i ett sortiment av färger – rött, orange, gult, blått, lila eller svart. Dock verkar det som ibland vara mögel bara kan fläckar orsakade av andra föroreningar eller föroreningar. För att testa det, släppa lite vatten blandat med blekmedel på de färgade områdena. Om den försvinner direkt eller förlorar sin färg, du arbetar troligen med mögel. Om fläckarna kvar, är det förmodligen något annat.

ta bort små mögel föroreningar
Det är lättare att bli av med små mögel föroreningar. Dock betyder det inte att du ska skjuta eftersom en liten lapp av mögel kan snabbt bli en större. Du bör alltid vidta lämpliga säkerhetsåtgärder vid sanering mögliga områden, oavsett hur små. Alla formar frisättning sporer, av vilka några är skadliga vid inandning, så bär en ansiktsmask är en bra idé. Använd skyddsglasögon och handskar samt att minimera kontakten. Människor med hälso-och andningsproblem bör aldrig rengöra mögel, och små barn och husdjur bör hållas borta från ett förorenat område.

När du har tagit rätt säkerhetsåtgärder, kan du få städning. För tvättbara ytor, använda oparfymerat diskmedel, torka sedan med en fuktig, ren svamp och torkar snabbt. Kom ihåg, formar älskar fukt, så snabbtorkande dem är absolut nödvändigt. Om rengöring av en gipsvägg yta med mögel, använda lite bakpulver istället för tvättmedel. Får inte gips för blött, eller du kommer att göra problemet värre. Du bör också dammsuga områden och rum intill förorenade områden. Mögelsporer överallt och en dammsugare utrustad med rätt filter kommer att plocka upp en hel del av dem. Du bör köpa och använda ett högeffektivt partikelfilter i vakuum. Håll hela området så torr som möjligt. En avfuktare installeras i närheten av ett förorenat område hjälper oerhört.

rengöring måttligt mögliga ytor
Rengöring måttligt mögliga områden är mer eller mindre samma som mindre. Dock bör du isolera också det kontaminerade området från resten av ditt hem. Använd lite plastfolie för att dela mögliga områden från resten av huset. Du bör också överväga att installera en frånluftsfläkt i fönstren av drabbade rum att ventilera luften och förhindra dess spridning. Om du rengjort mögliga områden och vidtagit förebyggande åtgärder, men formen har ännu återvänt, kontakta en professionell företag mögel sanering.

hantera omfattande formar
Om du hittar omfattande mögel i ditt hem, betyder det oftast tid för en egen sanering har passerat. Jag skulle rekommendera att ta itu med mögel kontaminering av denna nivå med hjälp av ett professionellt sanera företaget. När du har ringt dem, kan mögel proffs utföra en korrekt testning i ditt hem och genomföra en lyckad sanering lösning.

Bill Tyrell är en författare för Yodle, en företagskatalog och onlineannonsering företaget. Hitta ett specialister mögel borttagning eller mer mögel artiklar avskaffas vid Yodle Local.