hålla huset varmt här winter_

Om du är som jag du måste hata dessa frysning dagar och sub noll nätter och inte kunna undgå det på grund av de bostäder som vi lever i tycktes vara gjord av papper. Frysning under 20 filtar med en elektrisk värmare som använder tusentals dollar av el varje minut är inte så det ska vara.

Lyckligtvis finns det enkla åtgärder som kan göras för att förbättra komforten av ditt hem på vintern och göra det så mycket varmare du skulle frestas att öppna fönstren på en -1 grad dag.

Det handlar om att titta på var ditt hem förlorar det mesta av sin värme från och hur man kan förbättra effektiviteten när det gäller värmeapparater. Eftermontering och förbättra isoleringen är ett självklart steg och verkligen kan dra komforten av ditt hem.

isolering

Isolering är en nyckelfaktor när det gäller att temperaturreglering inom byggnader och den bör användas i alla tak, väggar och upphöjda golv för att minimera värmeläckage. Det kan vara ganska skrämmande att välja ett bra märke av isolering som erbjuder utmärkta termiska egenskaper samt är bra för dig och miljön. Titta alltid efter isolering som är gjord av antingen en cellulosa bas eller glas batts ull eftersom tekniken i dessa dagar är mycket avancerad för dessa två typer av isolering medier. Titta även på foliearken / vadd som faktiskt reflekterar värme (även fungerar riktigt bra i de varmare månaderna). Gå inte för billiga glasfiber eller andra isoleringar medier som innehåller höga halter av formaldehyd (en mycket giftig förening som bryts ned till din andrum).

naturligt solljus

Solljus genom ditt fönster på vintern kan verkligen höja temperaturen i ditt hem också. Skär upp alla växter eller blad som fastnat och blockerar solljuset på alla dina norrläge fönster. Men se till att ditt öst och västläge fönster kan exponeras under vintern men täckt under sommaren som om dessa fönster är kvar helt öppna dig hem kommer att göra det omvända på dig som det gör på vintern.

Minska värmeförlusterna (vid användning av värmare)

För att minska värmeförlusterna när man försöker värma ditt hem från insidan finns det flera sätt att avsevärt minska denna.

Ett. täta alla luckor i golv, tak och väggar
2. Stäng alla luckor runt dörrar och fönster
Tre. köpa tjocka, tunga gardiner och stängda pelmets för interiör fönster
4. lägga automatiska dörrstängare till ytterdörrarna för att minska risken för dörrarna lämnas öppna
Fem. montera ventiler som automatiskt öppnar och stänger på skorstenar och frånluftsfläktar

hem värmare

Alltid kontrollera effektiviteten av varje värmare du köper och se till att din befintliga värmaren är servad regelbundet. Det finns många olika tekniker i dessa dagar används för uppvärmning av bostäder från soldrivna ventilationssystem, energieffektiva värmare panel, bränslesnåla gas bastuaggregat och mycket mer. Du kan också titta på den nya inverter teknik reverserande kulvert luftkonditionering, tänkt att vara mycket energieffektiva. Kontrollera med din lokala energi-organisation för att ta reda på vad värmare passar bäst för ditt hem och utrymmeskrav.

vindarna

Kontrollera att se var vindarna kommer från i ditt område för att inrätta strukturer eller system för att avleda dessa kalla vindar.

separata rum

Isolera de större rummen som du vill hålla sig varm genom att ställa upp gardiner eller installera dörrar. Detta kommer att bidra till att minska driftkostnaderna för din värmare och kommer hålla en behaglig temperatur i rummet som du använder.

Minska värmeförlusterna, isolering, ombyggnad och installation av energieffektiva värmare är de bästa sätt som att hålla ditt hem varmare denna vinter. Varje hus är individuellt och har sin egen uppsättning av lokala miljöregler. Ser att rådfråga din lokala hållbart byggande konsult genom att besöka www.onlife.com.au