grön maskinens handhavande

Fakta: Den genomsnittliga hem är en större förorening än en genomsnittlig bil. Detta eftersom de flesta kraftverk drivs med kol och naturgas. Hushållsmaskiner och hemelektronik bidrar till detta på något litet sätt. Och även om just nu kan vi inte tänka mig att leva livet utan våra elektroniska “livets goda,” det finns sätt för oss att använda dem mer ansvarsfullt.

Om du ännu inte är redo att släppa taget om dina gamla apparater och gå för mer energieffektiva –

• Använd dem på mer miljövänliga sätt. Till exempel när tvätta dina kläder, inte använda varmt vatten om kläderna är anmärkningsvärt smutsiga, använda kallt eller varmt vatten i stället, och alltid skölj i kallt vatten. För dem med allergier men, kanske du vill fortsätta att tvätta lakan i varmt vatten. Forskning visar att tvätta i varmt vatten är mer effektiv på att motverka dammkvalster och sällskapsdjur ilska.

• För din kyl, se till att inte kyls det. Du kan använda en termometer för att kontrollera ditt kylskåp inställningar. Kylskåpet bör vila mellan 37 40 grader. Frysen bör vara mellan 0 och 5 grader.

• När du diskar, skrapa men inte skölja disken innan du lägger dem i diskmaskinen. Om du inte kör det direkt, skölj hastigt med kallt vatten.

• För din hemdator, ställ den i “sleep”-läge efter att gå inaktiv under kort tid, i stället för att förlita sig på en skärmsläckare som fortfarande använder en hel del makt.

Innan du byter ut en produkt, inspektera dem att se till att de fungerar som de ska. Många gånger behöver en dåligt fungerande kylskåp eller läckande diskmaskin bara en ny dörr packning. Men om du är villig att byta dina gamla apparater med mer energieffektiva och kära –

• Gå till Energy Star-klassade sådana. Produkter tjänar etiketten Energy Star genom att uppfylla kraven på energieffektivitet som anges i Energy specifikationer stjärna produkt. Dessa specifikationer fastställs av Environmental Protection Agency (EPA) baserat på en uppsättning vägledande principer. Sant, Energy Star-rated kostar mer upfront, men i det långa loppet, kommer de att ge stora besparingar i el och vatten.

• Om du var tvungen att välja en apparat för att släppa, välj ditt kylskåp. Kylskåp är på hela tiden så varför inte välja en som kan minska din elanvändning med så mycket som 50 procent. Modeller med frysar på botten eller toppen är mer effektiva än side-by-side modeller. Detta beror på att vissa funktioner som automatisk icemakers och genom-dörren is och vatten dispenser ökar energiförbrukningen.

• Om du funderar på att ersätta dig tvättmaskin, välja frontmatade tvättmaskiner. Inte bara är de mer effektiva, de använder även så mycket som 50 procent mindre vatten (vilket även skulle kunna översätta till mindre tvättmedel och tvätt.)

• Du kanske också vill överväga att byta ditt skrivbord med en bärbar dator eftersom den kör på en tredjedel av den el.

Om du redan äger effektiva apparater, minska din energiförbrukning ännu mer genom att göra följande:

• Maskintvätt ytterskikt kläder som jeans och sweatshirts bara när de är riktigt smutsiga. När det är möjligt, linje torka tvätten. Om denna övning ger dina handdukar och jeans stela, ställa torktumlaren till luft fluff och sätta dem i för bara några minuter.

• Öppna luckan innan den torra cykeln börjar låta dina rätter att lufttorka. Om du är orolig för vatten fläckar på glas porslin, torka dem med en handduk. .

• Vid tillagning eller återuppvärmning små måltider, använda en brödrost i stället för dig full storlek ugn.

• Inspektera ditt hus för energi “vampyrer.” Dessa inkluderar hårtork, mobiltelefon och MP3 laddare. Även när du inte använder den externa nätaggregat av dessa produkter fortsätter att konsumera el. Glöm inte att koppla dessa poster, eller så kan du använda ett grenuttag och stäng av det hela när det är möjligt. Kom ihåg att dra små apparater när de inte används.