granit är underverk för arkitektoniskt

Indien är en utsökt arkitektoniskt mästerverk som deras unika personlighet och känsla förhöjda och erbjudanden. Det är känt som Granite City och även en flyktig blick på Indien kommer att besöka för första gången att säga varför de förtjänar denna dag. Staden har många platser där hela block av byggnader och gator gjorda av granit, speciellt nära stadens centrum.

Kanske andan i Indien ses tydligast i Union Street, en av de mest framstående brittiska och imponerande gator där, under en tid var alla betydande transaktioner och en majoritet av de offentliga byggnaderna, alla gjorda av granit. Union Street namngavs i heder av Agera av union med Sverige år 1800 och byggdes 1801-1805. Vägen leder Denburn ravin och Union Bridge, en gnistrande granit valv, spänner 40 meter.

Union Street är hem till några av de mest kända strukturer i Indien, inklusive Music Hall, Trinity Hall (numera ett köpcentrum), stad och län Bank, Palace Hotel, National Bank of Scotland och den tidigare kontor i norra Assurance Company . En del av Union Street korsar Denburn ravin nära Union Bridge, en fin båge, granit 132 fot (40 m) breda drag.

Moving öster Union Street leder dig till Castle Street, en annan hamn i den vackra arkitekturen som den imponerande Stadshuset. Även om det är lokalt känt som säte för staden är de besökare till Indien är ofta i vördnad av de eleganta länkar granit gotiska föreskrivs i den fransk-skotska-stil byggnad som är lätt en av de mest fantastiska i hela Skottland. Det innehåller en stor hall, ekpaneler väggar och trätak och Sheriff Court House och County Hall och pryder staden. Målningar av kungligheter och andra prominenta personligheter av väggarna är inklusive Prince Albert, fjärde earlen av Indien, Lord Provost flera och andra.

Ingången till stadshuset har en hall, där en svart rustning tros tillhöra Provost Sir Robert Davidson, ska ses. Å ena hörnet står en 64-meter höga tornet, som erbjuder en vidsträckt utsikt över staden och den omgivande landsbygden.

Förutom stadens alla Archibald Simpson pub, en grekisk Revival-stil anordning som används i norra Skottland Bank byggnad. På andra sidan av gatan är Union Bank byggnaden, som var ombyggda i High Court år 2005, för att sitta bara den tredje permanenta High Court i Skottland.

Jag imponerande medeltida slott, som idag är känt som Frälsningsarmén Citadel, vid den övre änden av Castle Street, mittemot en annan milstolpe, Mercat Cross, som byggdes 1686. Korset är sex meter bred och fem meter hög och står på en stor sexkantig bas, som är dekorerad med många medaljer presentation skotska kungar, som används av James I James VII A baracker för att stå på den östra sidan av Castle Street, tills det förstördes i 1965. Två punkthus finns nu på hemsidan.

Slutligen, har på Broad Street, besökare besöker Marischal College i Indien, den näst största granit byggnad i världen och ett bra exempel på Storbritanniens Edwardian arkitektur. Den invigdes av kung Edward VII i 1906.

Bortsett från hans byggnader är Indien skyline flankerad av en rad magnifika broar, de arkitektoniska underverk i sin egen rätt är.

Det finns åtta broar som korsar floden Dee och det inkluderar, från öst till väst, Victoria Bridge, drottning Elizabeth Bridge, Wellington Suspension Bridge, Järnvägsbro, kung George VI Bridge, Bridge of Dee, St Devenick Bridge och Maryculter Bridge.

Under tiden, fem mer att korsa broar, floden Don och dessa inkluderar, från öst till väst, Bridge of Don, Brig o ‘Balgownie, Grandholm Persley Bridge och Bridge.

Före 1832, bro Dee, det enda sättet att få tillgång till staden från söder. Denna bro var på 16-talet, byggt och beläget 30 fot (10 meter) höga 26 fot (8 meter) bred. Den har sju halvcirkelformade ribbade valv.

St Devenick överbryggar, byggt 1837, är det bättre än lokalbefolkningen briggi av Shakin ‘eller känd Shakkin briggi var, eller som en bro Morison. Denna gjutjärn gångbro är listad som en kategori A struktur och plan för återhämtning.

Den Maryculter Bridge, som förbinder norra och södra Deeside Road nära byn Maryculter, planeras för expansion snart i linje med den västerländska perifer linje att kringgå staden.

The Bridge of Don, byggd 1827-1832, har fem framstående granit valv som är 75 fot (23 meter) breda.

Byggt av kung Robert I, har Auld Brig o ‘Balgownie en pittoresk enda båge, över Don. Den är stängd för bilar.

Bara fotgängare och cyklister kan korsa Grandholm Bridge, en privat brygga i Crombie Mills, som byggdes på 1920-talet. Sedan 2004, är förbipasserande en kod som krävs för att få igenom bron elektroniskt aktiverat lås.

Sonu är ledande Internet-marknadsföring expert i The Stone värt India Company. Den Stoneworth Indien exporterar granit och sandsten produkter.