gör börjar det med en dörrkontakt – diskmaskin reparation

Du skulle inte ens vet diskmaskinen hade en tills det inte fungerar. Dessa små switchar är undangömt inuti kontrollpanelen på din diskmaskin och de flesta gånger är en del av låset. Dörren spärren drar dörren ordentligt till huvuddelen av din diskmaskin och hindrar vatten från att läcka under en cykel. Om din diskmaskin inte startar, kan det bero på en defekt dörrkontakt.

Hur dörren switch fungerar

När luckan är öppen, är avstängning. Inuti din diskmaskin badkar blir en metall eller plast stift. Stäng och lås luckan. Utsprånget kommer att pressa dörrströmbrytaren helt och kretsen stängs låta diskmaskinen att starta. Kontrollera utsprånget att se till att det inte är lös, böjd och det är korrekt att aktivera dörrkontakt.

Det är viktigt att koppla diskmaskinen från strömkällan innan du försöker några reparationer. Du kan koppla ur diskmaskinen från utloppet, ta bort säkringen från säkringsdosan, eller flick strömbrytaren på din krets panel. Detta kommer att hindra dig från att få en elektrisk stöt.

Vad en dörrkontakt ser ut och var den ligger

Typiskt en diskmaskin dörrkontakt är en tum lång. Det kan vara svart eller rött och har metall stift kallas terminaler sticker ut från kroppen. Vissa dörrkontakter har två terminaler och en del har tre.

Terminalerna kan vara en gemensam klämma (KOM), normalt sluten kontakt (NC) eller en normalt öppen pol (NO). Växlar med endast två terminaler kommer antingen att ha en COM och NO, eller en COM och NC. Dörrkontakter med tre terminaler har COM, NC, och NO.

Din diskmaskinen dörrkontakt kommer att vara bakom kontrollpanelen på framsidan av enheten. Det kan vara nödvändigt att ta bort den inre panelen hos dörren först. Du kan göra detta genom att ta bort några skruvar. Skruvarna i botten av dörren är för gångjärnen. Du behöver inte ta bort hela dörren för denna reparation.

När den inre panelen tas bort kan du hitta en annan mindre panelen som täcker baksidan av manöverpanelen hålls på plats med skruvar eller clips. Genom att ta bort den här panelen kommer du att få tillgång till spärren Påbyggnadsinkapsling dörren switch.

Hur tar man bort växeln

Försiktigt använda spetstång för att dra ledningarna som leder från selen utanför terminalerna. För dörrkontakter som har en låsbricka, upp spaken som du försiktigt drar selen bort från terminalen.

Ta din tid och ta av växlar som är en del av spärren montering eller som har en konsol. Om du rusa och bryta switchens bostäder kommer du att sluta med att byta ut fler delar.

Hur man testar din dörr switch

Använd en ohmmeter att testa switch för kontinuitet. Detta test är för dörrkontakter med tre terminaler.

Ett. Ställ din ohmmeter för att mäta resistansen i skala Rx1.

2. Tryck på metallen tips av testet leder tillsammans och noll din ohmmeter genom att justera tumhjulet på framsidan av mätaren tills nålarna läser “0” på skalan.

Tre. Tryck på en meter leder till COM terminalen och den andra kabeln till NO terminalen. Tryck inte in på ställdonet.

4. Mätaren skall ge en läsning av oändligheten, vilket innebär att kretsen är öppen, och det finns ingen kontinuitet.

Fem. Utan att flytta mätarens leads, tryck ned ställdonet tills du hör ett “klick”.

6. Med det “klick” av ställdonet, ska mätaren ger ett motstånd läsning av noll ohm. Detta innebär kretsen sluts och kontinuitet är närvarande. (Du hör bara denna klick med en dörr switch med tre terminaler.)

7. Håll mätaren bly som vidrör COM terminalen på plats, men flytta den andra mätaren bly från NO terminalen till NC-terminalen.

8. När ställdonet är släppt, ska du få ett motstånd läsning av noll ohm.

9. Ställ in din ohmmeter till sin högsta motstånd skala och röra en meter leder till NO terminalen och den andra mätaren leder till NC terminalen.

10. Motståndet läsning mellan dessa två ledningar bör vara oändlig.

11. Slutligen ta ett motstånd läsning från både NC-terminalen och NO-terminalen till någon metall monteringsmaterial som är en del av omkopplingsenheten. Du bör få en normal läsning av oändligheten.

Alla avläsningar som skiljer sig från de ovan nämnda testerna är tecken på en defekt dörrkontakt som kommer att behöva bytas ut.

Byt ut det gamla switch med en ny, med samma process som beskrivs ovan. Återmontera den inre dörrpanelen och anslut diskmaskinen till sin strömförsörjning. Glöm inte att ersätta din säkring eller vrid strömbrytaren igen. Kör din diskmaskin genom en cykel för att se till att den fungerar ordentligt.