förståelse otolaryngology

Medicinska problem är inget att fnysa åt. Även en vanlig förkylning kan vara en stor smärta att ta itu med och du känner dig svag och trött under en lång tid. Om du tror att du har medicinska problem, bör du söka professionell samtidigt. Ibland ska du även gå direkt till en specialist. Oavsett vilken del av kroppen du sysslar med, kan du hitta en läkare som specialiserat sig enbart på det området. Om du har problem med dina öron, näsa eller hals, dra ut din telefonbok och leta efter en specialist i Otolaryngologi.

Nu kanske det verkar som en munsbit, men mer gemensam term för denna gren av medicinen är ENT. En läkare, som behandlar öron, näsa och mun, kallas ofta en ÖNH specialist. Detta är den äldsta gren av medicinen som det är och går tillbaka till nästan början av medicinen själv. Denna läkare kommer behandla öron, näsa, struphuvud, bihålor, mun och hals. De kommer också att hantera strukturen på ansikte och hals, om som påverkar någon av de andra områdena. Specialiteter, dock börja med öronen. ÖNH-specialister är utbildade för att handskas med hörselnedsättning, hörselskador och fosterskador i både de inre och yttre öron, bara för att nämna några. De är också utbildade för att handskas med kronisk bihåleinflammation och andra problem som kan påverka näsgångarna. Röst och svälja sjukdomar är också kompetensområden, samt eventuella sjukdomar som kan påverka halsen eller matstrupen.

En specialist i Otolaryngology är redo att certifieras efter upp till femton år av träning. För att erhålla certifiering av den amerikanska styrelsen, måste de ha genomgått fyra år på college, fyra år av medicinsk skola, och minst fem års specialitet träning. De måste avlägga ett prov och kan också driva ett eller två års gemenskap i en av de subspecialty områden innan de får sin certifiering och börjar utöva läkaryrket.

Det finns sju subspecialty delar av området av otolaryngology. Den första är området för allergi medicin. Om en läkare beslutar att fullfölja detta område, kommer de att ha licens i sådana förfaranden som immunterapi, behandling med medicinering, och de kommer att kunna diagnostisera vad allergener deras patienter kan ha reaktioner på. Det andra området är det av ansikts-och rekonstruktiv kirurgi. Detta kan vara kosmetiska eller rekonstruktiva och skulle endast gälla de områden i ansiktet som kan behöva plastikkirurgi. Det tredje fältet erbjudanden med huvud och hals och skulle innebära sådana metoder som identifierar klumpar och hantera cancertumörer på huvudet, halsen, eller struphuvudet. Laryngology är det fjärde området och behandlar sjukdomar i halsen, bland annat röst-och sväljsvårigheter. Det femte fältet är Otology och inkluderar allt som har att göra med öronen, från simmare öra till sjukdomar som påverkar den inre eller ytterörat. Pediatriska ÖNH specialister fokuserar på sjätte fältet, pediatrik, som handlar om något som påverkar öron, näsa eller hals av ett barn. Och det sista fältet, Rhinology, erbjudanden med bihålorna och näsan och allt som kan störa kvaliteten på din andning och näsgångarna.

Om du har problem med dina öron, näsa eller hals, överväga att se någon licens i otolaryngology idag. De kan diagnostisera ditt problem, fixa dig med en behandlingsplan, och få dig på din väg till en sundare livsstil på nolltid.