förstå de olika typer av luftrenare och hur de fungerar

Luftrenare är enheter som rena och filtrera luften. Det hjälper i luft-rening genom att befria luften från alla typer av föroreningar och föroreningar. Luftrenare är bra för personer med astma eftersom allergi framkallande partiklar som damm, pollen och mögelsporer inte får släppas ut i luften. Luftrenare i princip används på sjukhusen, webbplatser fungerar och hem för att skydda människor mot lider av pollen, sällskapsdjur ilska, tobaksrök, kvalster, virus, mögel, bakterier och en enorm industriell och hushålls kemikalier.

Komponenter av luftrenare

Den luftrenare använder ett antal tekniska metoder för att rena luften så att du kan andas lätt. De olika delarna av luftrenare inkluderar elektrostatiska filter, generatorer ozon, HEPA [högeffektiv partikelfiltrering] filter, generatorer jon, ultraviolett ljus och olika andra moderna metoder för att bli av med både stora och världsdelen partiklar. De luftrenare arbetar på flera sätt. De fungerar antingen genom att dra in luften via en fläkt, rena luften och sedan släppa den igen. Eller de fungerar genom att faktiskt skicka ut “renande medel” i hela rummet.

Typer av luftrenare och deras fördelar

Olika luftrenare utnyttjar olika tekniker luftrening som mekaniska filter, elektrostatiska laddningar eller jonisatorer och adsorbenter som träkol. Ofta de ytterligare inställningar i luftrenare inkluderar bakteriedödande UV-ljus och utsläpp av joner i luften reagerar med föroreningar, vilket gör dem ofarliga nog att andas.

Men efter de olika typerna och fördelar luftrenare:

– HEPA luftrenare – använda mycket tunt, pappersliknande material för att filtrera bort nästan 99% av dammpartiklar och är det bästa sättet att rena rum från de farliga luftburna partiklar som kan orsaka allergier.

– UV-ljus luftrenare – även kallad ultraviolett luftrenare, kan de neutraliserar effektivt mikroorganismer som bakterier, virus, mögel och bakterier från luften. Dessa luftrenare arbetar med utsläpp av ljus och bryta organiska molekylära bindningar av bakterier och virus. Men aktivt kol luftfilter är det bästa sättet att rengöra luften infekterade med allergener, rökpartiklar och lukter.

– Elektrostatiska luft-filter – dessa luftrenare städa hela huset genom att rena luften i ditt hem eller på kontoret. De fungerar genom att filtrera nästan 98% av de farliga föroreningar från luften som passerar genom ditt kyl-och värmesystem i ditt hus och kontor. Dessa renare innehåller en elektronisk filtrering maskin som rengör damm, röker cigarett, smog dammpartiklar och sporer av mögel.

-Ozon luftrenare system – de är utformade för att rengöra alla typer av oönskade och inaktuella lukter från ditt hem. Mer än rengöring allergener eller kemikalier, dessa idealiskt för irriterande lukter och att bli av med dem.

– Ionic luftrenare – dessa är en av de bästa luftrenare eftersom de hjälper dig att bli av mycket fina dammpartiklar. De renar inomhusluften genom negativt ladda förorenade och allergen luft. När detta negativt laddade förorenad inomhusluft passerar genom jonisator, får de allergener drogs till de negativt laddade metallplattor samlingen i luftrening maskinen och fastnar på plåten. Detta rensar luften perfekt.

– Carbon luftfilter – om du vill rensa luften av kemikalier, gaser, rök cigarett och andra lukter, därefter aktivt kol luftrenare är det bästa alternativet.

Köp en luftrenande att göra luften frisk, skapa en sund miljö och andas med lättnad.