fördröjning-busting påminnelse tips för ombyggnad och inredning

Innan du dyka in ombyggnad eller inredning, det är en viktig rörelse för att bedöma tidsram arbetet kommer att ta. Som man kan förvänta sig, med tanke på buggar som vädret, är entreprenör förseningar, förnödenheter tillgänglighet och potentiella dolda extra arbete en smart, men ofta och underskattade planeringen steg.

En sund startdatum hänger på huruvida du är bara dekorera eller, i större skala, ombyggnad. Den förra är mer flexibel eftersom den mestadels består av skyddade, interna uppgifter endast. Om det är det senare, kan vädret ensamt påverka arbetet framsteg i kvalitet, kvantitet och kostnad.

Om det inte är en nödsituation, plan för tider när vädret är din vän, inte en fiende.

Om du är remodeling och hyra för det, boka entreprenörer tidigt. Det är en förbisedd planering steg, men avgörande för en lyckad ombyggnad. När du har en entreprenör bokat, hålla kontakten med varandra för att utveckla ett fortsatt “touch-base” vana. Tystnad på vardera sidan, som i “inte ställa frågor tidigt och ofta”, faktiskt kan skapa onödiga förseningar och hinder för någondera parten. Så fråga när du behöver ett svar, ge en när entreprenören ringer upp dig och ber dig.

I början, får en beräknad tid för projektets färdigställande från din byggare. Ta det och anser att det är en preliminär tidsram plus lägga till lite extra för oförutsedda förseningar.

Sedan, medan du bor flexibelt att allt som kommer senare, kan du behöva justera generalplanen att samordna och montera allt annat i. Som ändringar i generalplanen göra pop up, krymper deras frekvens vanligen med en detaljerad uppmärksamhet till schemaläggning av alla uppgifter (i motsats till att ignorera dem).

Om dina behov är bara en fråga om utsmyckning, start och mål är beroende av dig (om du gör jobbet själv).
Du kan bestämma när och var man ska börja och hur många uppgifter du behöver för att avsluta på en gång. Och om du släpar efter, är du ansvarig ändå. Håll en dag timer händig, men att se projektets utveckling med ett ögonkast. En skriftlig tidsplan referens enbart kan vara en stark motivation lyft för dig att avsluta i tid istället för att ta det i onödan “extra lätt” ;).

Har du fastnat för tid till gör-det-själv, eller tvivlar du din egen utsmyckning förmåga att få ditt hus ser precis som du vill ha det i den kortaste och mest produktiva tid?

Sedan ge den utsmyckning uppdraget över till en professionell inredare, eller en inredningsarkitekt. Allt du behöver göra är att samordna ditt schema med deras (för de behöver obegränsad tillgång till uppgiften områden i ditt hem). Samordna båda scheman enbart är värt det om det innebar en kortare utsmyckning tidsram och en mindre faktura i slutet, är inte det?

Men glöm inte … Återigen, måste du titta in i efterfrågan på inredningsarkitekter och schemalägga tid baserat på deras tillgänglighet. Om du vill ha något gjort i tid för julen, kanske du måste klo din väg in i deras Databöcker tidigt. Dessutom, att få en designer vina insidan av ditt val är vad du vill, också, eller hur?

Be om referenser. Samt att få kommentarer om entreprenörernas kvalitet i arbetet, ställa extra frågor om hur snabbt de var liksom. Kommentarerna kan överraska dig och leda dig till en bättre entreprenör som värdesätter produktiv tid lika mycket som du gör.

Ha en plan “B och C”. Det kan hända att dina förstahandssökande byggare och inredare rädda (utan förvarning) trots alla ansträngningar. Behåll lugnet. Gör en noggrann andra och även en tredje back up val under din tidiga planeringsstadiet att ha alternativ. Och alltid vara beredd på det “oväntade” genom att vara flexibel och påhittig.

Inte bara kommer din ombyggnad eller dekorera schema vara mer på gång, men du kommer att kunna undvika extra kostnader i tid, pengar och frustration. En tidig och extra uppmärksamhet på timing detaljer kan förvånansvärt hålla dig så lugn som en sovande valp under ansiktslyftning av ditt hem.