fördelarna av naturlig rengöring

Det finns fördelar om du använder en hemmagjord naturlig rengöringsmedel i stället för ett kemiskt lastad kommersiell.

Gör din egen rengöringsmedel inte förbrukar mycket tid och det är billigt också. Hur lång tid tar det att fylla en sprayflaska med vit vinäger, vatten och några droppar eterisk olja? Om en minut eller två.
När det är gjort har du en apparat och fönsterputs som är naturlig och fri från kemikalier.

Kommersiella städare kan bli mycket dyrt och priserna stiger. Hemlagad alternativ kostar bara småpengar att göra och du behöver inte använda så mycket.

De flesta hemgjorda naturliga formler är multi purpose så du behöver mindre utrymme för att lagra rengöringsprodukter. Detta är en stor hjälp för dem av oss som är begränsade på lagringsutrymme.

Du kan vara kreativ med din förpackning också. Tvätta ur de gamla behållare som använder för att lagra de kommersiella produkterna och återanvända dem för att lagra dina hemgjorda naturliga produkter istället. Store bil och trä lack i återvunna kaffe burkar (sorten med plastlock). För din hemgjorda pulver rengöringsmedel återanvändning strö topp plastbehållare (bulk kryddor kommer i dessa).

Eteriska oljor
Eteriska oljor finns i hälsokostbutiker och du kan hitta dem på nätet också. Var säker på att du köper ren, outspädd olja och inte något som har spätts ut med transportör olja. Lagra dina oljor borta från värme och ljus för att hålla dem potent under längst tid. Flaskan kommer med en pipett och det är vad du använder för att mäta hur mycket du sätter in dina städare. Eteriska oljor kan irritera huden och måste spädas med antingen bärare olja eller annan vätska före användning.

Här är en lista över oljor och örter för att ha till hands om du just har börjat:

oljor:
citronella
Citrus (söt apelsin eller citron)
Vintergröna (vara extra försiktig vid hantering av denna olja)
tea tree

örter:
Timjan – antibakteriell, anti-svamp, antiviral
Rosmarin – antibakteriell
Basil – anti-svamp
Mint – antibakteriell
Oregano – antibiotika, antivirala
Lavendel – antibiotika, antivirala, anti-svamp, antiviral
Citronmeliss – antiviral
Sage – antibakteriell

Här är några naturliga rengöringsprodukt recept du kanske kan göra just nu. Ingredienserna är vanliga objekt som du kanske redan har på handen.

växtbaserade sink scrub
½ kopp bakpulver
½ dl grovmalet salviablad
¼ kopp marken rosmarinblad
Kombinera alla ingredienser i en lufttät behållare och blanda samman genom skakning. Strö en liten mängd i vasken och skrubba med en fuktig svamp eller trasa. Skölj diskhon väl. Använd endast hela torkade salvia och blad rosmarin.

rostborttagare
¼ kopp bakpulver
Juice från en halv citron
Strö bakpulver direkt på rost fläcken. Strö bakpulver med citronsaft. Låt ställa ostört ingen fläck över natten. Torka bort bakpulver och skölj noga.

ingen scrub toalettstolen rengöringsmedel
1 kopp borax
1 dl ättika
Kombinera både i en plast skål eller flaska och häll på en gång i toalettskålen. Låt det sitta över natten och på morgonen bara flush. Detta fungerar bra för toaletter som har ett evigt ring runt dem. Genom morgonen även de tuffaste fläckarna kommer att vara borta!

tvätt sköljmedel
6 koppar vit vinäger
1 kopp vatten
1 kopp bakpulver
Blanda alla ingredienser i en plastbehållare (tunga). Tar bara en kopp i din sköljningen per belastning för härligt mjuka kläder. Om du vill doften detta, bara att lägga ca 15 droppar av din favorit citrus eterisk olja.