fördelar och nackdelar med tak högtalare

Tak högtalare sågs först främst i kontorsbyggnader, restauranger och flygplatser. Du kan känna igen dem direkt genom de täta galler hälla decibel i öronen.

Dessa tak eller i vägg högtalare används ofta i stället för det vanliga paret högtalarlådor som inte bara är effektiv, utan också mycket prisvärd. Skälen för detta val är-

* Dessa högtalare är platsbesparande
* De bevarar de estetiska aspekterna av rummet
* Det är lätt att dölja sina trådar
* Man kan göra sig av med de fula hål i väggen

Tidigare har de flesta människor föredrog att hålla sig borta från dessa högtalare. Men de smakar har förändrats idag. Även om många människor tror fortfarande inte mycket om plenumet-mount-teknik, är denna teknik vinner snabbt grunder! Förmodligen det beror på livsstil har förändrats och människor nu vill sin omgivning för att hålla jämna steg med sin nya livsstil.

Men skulle dessa högtalare inte nog imponera på dem med ett öra för high-end-ljud. De skulle säkert inte ge bort sina omhuldade djup bas för att säkra lite extra utrymme i sina hyllor!

Men även om du inte är en audiofil, måste du blick genom dessa parametrar:

Frekvensomfång – det rör sig om olika hörbara spektrum återges av talarna. Det uppfattas av ett mänskligt öra är 20 Hz till 20 MHz. Därför talaren som närmar sig detta intervall mer, är det bättre.

Effekttålighet – det är utbudet av makt som högtalarna kan ta emot från förstärkaren utan att orsaka någon skada.

Effektivitet eller känslighet – det är ett betyg, som påpekar hur väl talaren använder kraften skickas till den av förstärkaren.

Det viktigaste du behöver tänka på när du använder i-vägg eller i tak högtalare är hur man ska stoppa tillbaka vågen. Dess inte alltid möjligt att veta hur mycket utrymme det finns bakom väggen, eller om det är förseglad. Så det bästa man kan göra är att använda slutna högtalare, oavsett var du placerar dem i ditt rum. Detta gör att du kan förhindra mycket av den akustiska energin från att skickas in i väggen på baksidan, och därmed brukar ha några förvrängda ljud.

Att sätta upp högtalarna:

Om du har en falsk tak, skulle det vara lättare för dig att sätta upp tak högtalare än in-wall högtalare. Installera in-wall högtalare är i grunden ett arkitektoniskt problem, och förmodligen det är anledningen till att dessa högtalare har fått sitt namn “arkitektoniska högtalare”. Egentligen, om rummen är små och tunna väggar, människor naturligt inte vill trådar som löper genom deras rum. Det enklaste alternativet är därför att projicera ljudsystem högtalare innan väggarna byggs. Detta sätt kommer du att ha möjlighet att planera din inredning som du önskar. Innan du sätter upp väggar, krita ut var att placera trådarna. Detta kräver en del planering, prata med din elektriker och reda trådlängden du behöver och vilken typ av tråd att använda. Se layouten på din belysning också, och se till att den inte kommer i vägen för din ljudinstallation.

Du kan ställa in högtalaren medan väggen är på väg på att byggas. Vissa människor använder gips för att innesluta högtalaren. Summan av kardemumman är att sätta högtalarna på sin rätta plats från början, annars kommer du att ha en hel del trakasserier i beredskap för dig.

Montering av en högtalare i en befintlig vägg skulle vara svårare och dyrare. Aldrig mindre, det är inte en omöjlig uppgift! Se om väggen där du vill montera högtalaren kan borras. Gör några hål i önskad plats, och bygga högtalare kapslingar.

Problemet med taket högtalarna är främst deras plats. Eftersom vi är vana att höra ljud från våra sidor, kan det tyckas lite konstigt att höra ljudvågorna kommer ner på våra huvuden och sedan till våra öron. Vissa tak högtalare är relativt flexibla och kan justeras mot lyssnaren. Dessa högtalare är rund i formen för att gå med lampor och lampor som finns där i taket.

SpeakerCraft, Niles, och några andra högtalare kommer med riktade bas-och diskanthögtalare som kan justeras separat för att minimera de avbilda problem som kan uppstå vid placering av högtalarna.