fiskdamm bakgård damm byggnad

bakgård mästerverk

Backyard dammar är en gång tänkt att ägas av endast de förmögna och snuskigt rika individer. Det var då. Nu kan bakgård dammar byggas av ens de enklaste husägare. Dessa kan liva upp saker och ting och kan vara ett bra samtalsämne för gäster och besökare. Det kommer inte bara att ge en vacker och visuellt tilltalande bakgård men en avkopplande också.

Från mysigt och litet till rika och frodiga, kan bakgård vatten trädgårdar variera från nästan vilken design som du vill. Bara lite bakgrund om att bygga en bakgård damm och rätt material är tillräckligt för att skapa din egen privata oas.

Steg ett. Bestäm var din damm kommer att ligga.

Leta efter ett område i din trädgård där det finns små träd. Fallande löv är ett stort no-no till din damm eftersom det kan göra underhåll en vardaglig jobb. Placera din damm i ett område nås av värmen från solen. Vattenväxter behöver solen för att växa. Men håll dig borta från för mycket värme, eftersom detta kan orsaka vissa växter såsom liljor att dö.

Ett annat tips är att placera din damm i ett högt område. Detta kan förhindra att avrinningsvatten samlas och bräddavlopp din damm orsakar murkiness och vidare underhåll.

Steg två. Lägg ut det område i din damm.

Om du vill designa din damm till den storlek du vill att det ska, spåra omkretsen av dammen med hjälp av ett böjbart material som en trädgårdsslang. Om du är nöjd med storleken och formen på din damm, markera området med en sprayfärg eller någon markör.

Steg tre. Använd en damm liner.

Pond liners används för att hindra vatten från dammen, fiskar, vattenväxter och annat innehåll damm fly dammen. På samma sätt, hindrar det också icke-damm material att komma in och göra att smuts eller överskott av näringsämnen till dammen. Pond liners intervallet från förformade foder för att PVC-liners. Om du är villig att spendera extra pengar, kommer att använda cement också vara tillämpliga.

Förböjda liners är oftast används av små dammar. Dessa kan köpas i butiker dammen utbudet och kan enkelt installeras efter att gräva dammen. Men om du vill skapa design och storlek du vill ha, skulle PVC liners fungerar bäst. Dessa används vanligen för stora och komplexa dammar. Andra typer av liners är tillgängliga. Det är bäst att be om råd från din lokala damm entreprenör om de här sakerna.

Steg fyra. Gräv din damm.

Gräv din damm enligt bredd och djup som din föredra. Placera stenar på kanterna av dammen liner och fyll i utrymmen med grus. Gör denna del flitigt och noggrant. Kamouflage området med stenar, grus, eller växter.

Steg fem. Montera utrustningen.

Placera filter, belysning och vattenförsörjning. Se till att alla dessa kommer att fungera bra. Anslut dem till elnätet och placera dem på platser som passar dem bäst. Glöm inte att göra ett dräneringssystem för dammen.

Steg sex. Tillsätt bara vatten.

Nu är det dags att fylla dammen med vatten. Observera om det finns någon läcka. Städa ur området först och sedan lägga till rent vatten för din damm. Placera växterna i sina rättmätiga ställen för att skapa ett vackert utseende. Låt växterna nöja minst en vecka och då är det lämpligt att lägga fiskarna. Lägg fisk ett i taget. Fylla dammen med precis rätt mängd fisk. Tänk på storleken på dammen och din fisk. Se till att de är kompatibla.

Och nu, luta dig tillbaka och slappna av. Ge dig själv en klapp på ryggen för ett väl utfört arbete!