färg kan påverka ditt humör

När du nästa planerar en renovering i ditt hem, och söker på nätet för målare, dekoratörer och hantverkare, anser de färger du ska välja. Hitta alla produkter och tjänster du behöver på renovating.com.au. Alternativt att hitta en färg eller en målare i ditt område Australia Wide. Snabbt, enkelt och gratis sedan logga in på OzFreeOnline.com. Registrera och logga in på de fria klassificerade sidor där du hittar tusentals annonser som hjälper dig att göra jobbet rätt. För många år nu, har vi fått höra att färgerna du bor med i ditt hem kan ha en verklig inverkan på din emotionella och fysiska tillstånd. Nu är det dags för dig att vara medveten om hur olika färger har en unik vibration, och hur detta kan särskilt påverka känslor i ett rum.

Jag har listat endast ett fåtal färger, som är den mest populära. Genom att använda denna enkla plan, kan du välja färger som kommer att balansera och harmonisera med funktionen för varje rum i ditt familjens dag-till-dag liv.

blue:
Blue rum är oftast väljs för sovrum, vare sig för barn eller vuxna. Många av oss, som har ett “meditationsrum”, gör det eftersom dess cool energi är lugnande, avslappnande, lugn, och andligt. Blått underlättar och inspirerar en lugn meditativt tillstånd. Färg terapi med blått har visat sig sänka blodtrycket. Dessutom är blå nyttigt att lugna dig att sova.

grön:
Den gröna färgen används i ett rum är mycket vilsam men kombinerar en energigivande kvalitet. Grönt är den vackra färgen på naturen, stilla och full av liv på samma gång. Gröna överföringar balans och enhet, kurativ och påfyllning till ett rum. Grönt används ofta som en lugnande färg och i områden för människor som är oroliga och i behov av motivation.

Orange:
Orange rummen uppmuntrar gladlynt, jublande, delade samvaro. Det är väl känt, att medan en orange matsalen kan stimulera aptiten, ett allrum, som är orange, är ett underbart val för platser släktträff. Orange förbättrar fester, kommunikation, livaktig känslor och allmän gladlynthet.

lila / indigo:
Lila är mycket tröstande, känslig, andliga, och vilsam. Denna fantastiska färg inspirerar tro, uppfattning och tro. Man måste vara försiktig så kompletta rum målade lila kan vara överväldigande, men kommer mauve eller ljus violett erbjuda en mycket terapeutisk och lugnande atmosfär.

red:
I Feng Shui rött betyder lycka. Ett rum som är målade röda kommer att friska,
motivera handling och rörelse, bistå iver och vara övertygande och uppfriskande. Till exempel skulle en röd träningsrum vara extremt energigivande. Akta dig dock eftersom ett rött rum kan också vara tröttande, överväldigande och påfrestande för dem som är spända. Försök att använda en färgpalett för att hitta andra “röda” och “rosa” som är mindre stimulerande. En röd sovrummet skulle inte vara lugnande eller mjuk, men lite rött kan vara spännande och sensuell.

vit:
Vita rum är underbar och kan lyckas var som helst i kombination med kontrasterande färger. Vitt är frisk, uppmuntrande, och rensning. Det är viktigt att välja accentfärger klokt eftersom för mycket vitt kommer att emulera en obekväm kall, steriliseras, bortkopplad kvalitet. Vita tak kan reflektera ljus och öppna upp vilket rum som helst.

gul:
Gula rum uppmuntrar intellektuell klarhet, ordning och reda, klarsynt kommunikativt tänkande, och glad energi. Gult anses vara en färg för den logiska vänstra sidan av hjärnan. Gult är bländande och i viss mån upplivande, så du ska behöva välja denna färg med omsorg. Just nu kanske du tänker att en gul kontoret kan vara intellektuellt välgörande. Dock får gult tillåter inte vilsam respit, så du kanske vill välja en annan färg och inkluderar gula accenter istället för att måla alla väggar gult.

Dessa färger är ett enkelt sätt att lysa upp alla hem eller göra det så avslappnad som du kanske vill. Bara välj noga och varje rum kommer att bidra till antingen lugnande eller ljusnar din dag. Lycklig målning!