en omfattande guide till mobila maskiner Biltvätt & tillbehör

En mobil biltvätt företaget är en attraktiv affärsmöjlighet för professionella städföretag. Marknaden för denna tjänst är ständigt växande. Fleet underhåll företag som äger eller förvaltar en stor flotta av fordon söker ofta hjälp av mobila städning yrkesverksamma att hålla sina fordon rena på plats. Dessutom har många stora företag erbjuder bilrekonditionering tjänster som en perk till anställda genom att lägga ut en mobil auto detailer.

Eftersom mobila bilhandlare är ett område av enorm tillväxt, är många rengöring proffs som söker inträde. Det är dock viktigt att inse att mobil rengöring är helt annorlunda från vanliga detaljer vid en biltvätt anläggning. Låt oss undersöka varför.

en översikt av bilrekonditionering

Processen för rengöring av fordon är en mer komplicerad process än andra rengöringsuppgifter. Den största svårigheten är det stora utbudet av typer av ytmaterial.

De yttre metalldelar och kroppen av ett fordon är hårt och hållbart. One kräver en kraftfull rengöring maskin, t.ex. en högtryckstvätt för rengöring av motorkomponenter och utsidan av fordonet. Dessutom, olja och bränsle fläckar på motorkomponenter är inte lätt att ta bort med mindre kraftfulla maskiner.

Men de flesta av de inre ytorna av ett fordon är mjuka. Exempelvis sits, mattor och mattor tillverkade av mjuka material. Kraftfulla högtryckstvättar är inte lämpliga för rengöring av sådana ytor, eftersom deras höga effekt tryck skadar och blöta dem. Som sådan kräver interiör detaljer en viss typ av städmaskin – en mattvättmaskin eller matta renare.

Mobila auto detailers inte bara ha rätt utrustning för att rena fordon, måste de kunna transportera denna utrustning lätt. Som sådan, är mobilitet nyckeln. Följande är korta beskrivningar av de ideala system för mobila bil rengöring.

högtryckstvättar

Högtryckstvättar är väsentliga för rengöring av yttre hårda ytor av bilar. Högtryckstvätt pumpa vatten eller ånga vid högt tryck på ytan för att spränga bort fläckar och föroreningar. Dessa maskiner är idealiska för att avlägsna oljefläckar, plumpar kemiska rester petroleum, lera, fett, kåda, stänker fågel och annat från fordonsindustrin exteriörer.

Däremot måste man beakta de specifikationer av högtryckstvättar för bilrekonditionering: det är, utgående trycknivå, utgående temperatur och flöde. Helst ska den utgående trycknivå av högtryckstvättar vara mindre än eller lika med 1500 psi. Ett högre trycknivå kan skada ytan, medan ett tryck för låg kanske inte städa effektivt.

Utgående temperatur är viktigt också. Ångeffekten är det bästa för en mobil biltvätt. Om ånga är inte ett alternativ, bör varmvatten användas. Använda en kallvatten maskin kommer att orsaka dig att använda extra vatten, vilket resulterar i överskott avrinning. Och, när du reser till en kunds verksamhet, är detta inte ett alternativ.

Överskott avrinning är också ett resultat av höga flödeshastigheter. Därför måttlig till låga flöden är idealiska för rengöring av bilar på avlägsna platser.

mattan städare

Ångtvätt är också en del av bilrekonditionering nödvändiga förnödenheter. Dessa används främst för rengöring av mattor, stoppning i säten, och andra inre delar av ett fordon.

Man måste välja en matta renare som använder sig av lågt flöde teknik. Annars kommer de säten och mattor för fordon torkar inte lika snabbt som fordonets ägare vill. Dessutom kan fuktiga mattor leda till mögel tillväxt, särskilt i miljöer med lite luft flöde som med bilar.

Matta utdragare är också tillgängliga i uppvärmda eller icke-uppvärmda konfigurationer. För den största rengöring makt, köpa en uppvärmd matta renare med temperaturer upp till 210 ° C.

gröna kemikalier

Gröna kemikalier är idealiska för bärbara tjänster biltvätt. Dessa kemikalier hjälpa att ta bort smuts och andra föroreningar, men inte orsakar någon skada på fordonet, de människor som reser i fordonet, eller miljön. Det är bättre att välja miljövänliga produkter som helt kommer från växter och lätt nedbrytbara. Var på utkik efter avancerad grön teknik som förbättrar rengöring kraften i dessa lösningar.