elektriska garage värmare … för-och nackdelar

Om du letar efter ett sätt att värma ditt garage eller verkstad kanske du vill överväga att installera en elektrisk garage värmare. Generellt elektriska värmare kostar lite mer att driva än gaseldade värmare, men det finns några utmärkta fördelar med att använda el istället. Här är för-och nackdelar.

proffs:

1) Tyst drift. Elektriska värmare består av elektriska element coil värme och en prop fläkt. Spolarna gör ingen buller när de värmer upp. En prop fläkt placerad bakom spolarna producerar endast minimalt brus som den pressar luft över de värmas upp spolarna och in i garaget eller butiken rymden. Gas varmluft värmare är i grunden små ugnar, ungefär som en central ugn som används i de flesta hem. De är i allmänhet starkare eftersom de har en öppen låga som producerar buller och vibrationer som gasen förbränns i värmeväxlaren. Detta är särskilt irriterande i bifogade garage där ljudvibrationerna kan resonans genom väggar och bjälklag i bostadsytan i hemmet.

2) Lätt att installera. Elektriska värmare är ganska lätt att installera jämfört med gaspannor eftersom du inte behöver köra en gasledning eller rökkanal. I många hem, få en gasledning till garaget är opraktiskt eller dyr, så elektrisk vettigare. Men kör elkraft är oftast inte en gör-det-själv-projekt kräver tjänster av en behörig elektriker. Mest ventilerade gaseldade värmare kräver minst en 4 “skorsten på utsidan. Många husägare fruktar jobbet att stansa ett hål i taket eller en yttervägg för att undanröja dessa rökgaser. Elektriska värmare producerar inga avgaser, bara rena tysta värmen så ingen rökkanal krävs.

Nackdelar:

1) Elektricitet är generellt dyrare än gas i de flesta hela Nordamerika. Om vi ??jämför kostnaden för uppvärmning av ett typiskt två-bil garage, kan elpatronen kosta så mycket som 20% mer att driva än en påtvingad ventilationen gas värmeelement och 40% mer än en vent-fri infraröd gas värmeelement.

2) 240 volt krävs. Detta är samma effektbehov som din ugn eller elektriska torktumlare. Du måste se till att det finns tillräckligt med kapacitet i ditt hem elpanel att rymma ytterligare 40 eller 50 amp brytare. En 7,5 kW elpatron på 240V, kommer en fas drar ca 31 ampere och kommer att kräva en 40 amp krets. En 10,0 kw 240V, kommer en fas värmare drar ca 42 ampere, vilket kräver en 50 amp krets. Du kommer att vilja kontrollera den totala amp betyg på din panel innan du köper en elektrisk värmare.

Vi får ofta frågan, “Kan jag inte bara köpa en plug-in-typ elektriska värmare för att göra jobbet?”

Du kan köpa en sådan värmare, men det kommer inte att producera nästan tillräckligt med värme för att göra jobbet. En liten 110V plug-in elektrisk värmare (som du skulle köpa på Walmart eller Home Depot) kan endast generera cirka 1,5 kw (1500 watt). Det motsvarar ungefär 5119 BTU, behövs ca 20% av det belopp för att värma ett typiskt två-bil garage. Vid minimum, behöver du minst en 5,0 kw (17.065 BTU) värmare, som kräver 240V, 1-fas ström. De mest populära garage värmare är dimensionerade på 7,5 kW (25.598 BTU) eller 10,0 kW (34.130 BTU).

Hur är kostnaden för installation?

Det är en bra fråga och svaret är olika för varje situation. Normalt kommer en gas värmeelement kostar mer att installera på grund av kostnaden för att driva en gasledning, 110V elkraft och en rökkanal. Den extra arbetskraft för gasledningen och rökkanal kan göra den övergripande installerade kostnaden för gas värmaren så mycket som 35% högre än en elektrisk värmare. Därför kan det ta lång tid att betala tillbaka som kostar skillnad genom vilken energibesparingar en gas värmare kan generera jämföras med en elektrisk värmare.

Titta på det här sättet, om du tror att du kommer att använda din värmare bara ibland, kan ROI (return on investment) av en gas värmeelement genereras genom energibesparingar enbart ta flera år. Så, de som bara använder sina värmare ibland för korta sträckor tid är utmärkta kandidater för elektrisk värme, medan de som vill behålla sina garage värma konstant under de kalla månaderna kommer att se mycket snabbare avkastning med gas.