eldstäder

Eftersom kostnaden för energierna växer snabbt dessa år, hus och stuga ägare tenderar att betrakta de mest effektiva energikällorna mycket mer än vad de gjorde för 20 eller 30 år sedan. Numera är den billigaste och lösas in energikälla ved. På grund av denna anledning fler och fler människor efterfrågan på eldstäder som uppfyller två mål, de är dekoration från utsidan, och de är mycket specialiserade tillägg till varje hem där deras roll är enkel … De värmer rum och hus.

historia

Som den här artikeln ämnet säger, jag fokuserar på eldstäder som är baserade på välkända och gamla principer, autentiska eldstäder, gjorda av lera och sten. Sådana eldstäder var kända från gamla bronsåldern, cirka 2500 år före Kristus. De bevarade i Alperna regionen och vi kan betrakta dem vara föregångare för dagens eldstäder. I grund och botten, stagnerade deras evolution i hundratals år tills medeltiden när man uppfann fullt fungerande skorsten. Skorstenar hittades i Italien (ca 10-talet) för första gången och deras utveckling var klar i 14-talet. Låt oss gå tillbaka till den 10-talet när italienska hantverkare från Alperna började bygga stora lera ugnar – välvd dungeon på placeras på massiva ramar, ursprungligen vitnade, senare stängda. Allteftersom tiden gick, var designen förändras till vinklad en. Men första riktiga eldstäder byggdes i början av gotiska åldrar då keramiker kunde producera fyrkantiga keramik i stället för elliptiska och kära. Square keramik försäkrade tillräckligt uthållighet och kvalitet.

Eldstäder gillar närvarande används de kommer från andra hälften av 19-talet. Dessa åldrar kännetecknas av teknisk utbyggnad men utan någon scenisk förbättring. Den tiden eldstäder utvidgas till vanliga hushåll där de hade blivit det mest använda värmeelementet. Guldet åldrar i eldstäder design är eran mellan 19: e och 20-talet, utbrytning. Tyvärr, var i början av 20-talet (i slutet av första världskriget Första exakt) den senaste lyckade era av klassiska eldstäder när nyuppfunna metall värmeanläggningar tog sin plats på marknaden. Efter decennier, är klassiska eldstäder kommer tillbaka och människor åter upptäcker sina fördelar.

karakteristiska

Generellt kunder söker efter eldstäder på grund av följande skäl:

– De är lysande estetisk tillsats av varje inre och de förbättrar komforten.
– Deras produktion är oberoende av strömförsörjningen.
– Yta av keramiska delar har låg temperatur vad garanterar att de producerar så kallade “mjuka värme” från ytor med 60-80 grader celsius.
– Deras slutgiltiga funktionen är ackumulering av värme. Klassiska eldstäder med brand-tegel och lera avger värme under lång tid efter att de stängts.
– Är mycket effektivt upp till 80% vilket innebär att deras tjänst är ekonomisk.
– Väl producerat och väl installerad eldstad överför värmen (strålning och konvektion) i det förhållande som är det mest lämpliga och acceptabla för människor.

Strålning (värmeavgivning) är mycket lik solljus balkar. Solljus strålar inte värma luften, men de vänder sig till energi efter de faller på objektet. Eldstäder fungerar liknande, de producerar liknande värme som fördelas jämnt till alla väggar och föremål som värmer upp luften inne i rummet. Tack vare att värme är lika i alla riktningar, det finns ingen luftcirkulation och man känner sig bekväm med 19-20 grader celsius temperatur och det är inte nödvändigt att värma rummet till 23-24 grader celsius som det behövs med konventionella uppvärmningsanordningar (platsvärmeapparater till exempel). Generellt ökar temperaturen med 1 Celsius grad innebär ytterligare 5% av energin.