det gröna taket revolutionen

Med den globala uppvärmningen och föroreningar är ständigt aktuella frågor på nyheterna, är det viktigt för alla att bidra till att göra världen till en renare plats. Ett sätt att göra detta är att använda miljövänliga material när du bygger ditt hem. Den våg av framtiden är gröna tak.

Ett grönt tak är ett tak som är täckt med växtlighet. I huvudsak en takträdgård, har gröna tak utvecklades på 1960-talet i Tyskland, och har blivit mycket populär i många europeiska länder. Det är först på senare tid dock att gröna tak teknik börjat fånga den i USA

Ett grönt tak är utmärkt för stadsbor som ofta saknar grönområden såsom en bangård eller en kortlek. Tillägget av ett grönt tak kan ge ett utrymme att uttrycka sin kreativitet, och föra naturen tillbaka till staden. I själva verket, genom att plantera ursprunglig vegetation, kan du bjuda in insekter, fåglar och fjärilar som annars skulle ha någon annanstans att gå. Som en extra fördel, är gröna hustaken tilltalande estetiskt och erbjuder en visuell kontrast till trottoaren och stål som dominerar stadsbilden.

De miljömässiga fördelarna med ett grönt tak är många, och inkluderar en minskning av vatten som rinner som uppstår med typiska hem. En minskning av avrinningen är bra för hela samhället, kan vara för mycket avrinning resultera i översvämningar och vattenföroreningar. Eftersom gröna tak funktionen mark och växtliv, dessa tak kan absorbera så mycket som 75% av fallande regnvatten. Denna fukt släpps sedan tillbaka ut i luften genom kondensation. En typisk tak å andra sidan är byggd för att vara helt vattentät, så varje droppe vatten rinner av och rinner ut i avlopp.

Förutom att minska vattenavrinningen, gröna tak har även möjlighet att minska förekomsten av gifter i miljön. Föroreningar i luft och vatten, samt koldioxid absorberas av floran och oskadliggörs. Dessa växter producerar också syre.

Inte bara är gröna tak bra för miljön, men de är också en utmärkt investering. En korrekt installerad gröna tak kan pågå minst dubbelt så länge som typiska takmaterial och därmed spara dig tusentals dollar i reparationer och utbyte kostnader.

Gröna tak kan också avsevärt minska din uppvärmning och kylning räkningar under hela året. Enligt en färsk undersökning, kan bygga ett grönt tak minska din uppvärmning och kylning behov med 26%. I städerna synnerhet, förändringar behöver göras i sättet att strukturer byggs. Temperaturer i städerna är mycket högre än i omgivande områden eftersom det finns en sådan förekomst av byggnader i ett litet område. Dessa byggnader är gjorda med traditionella material, som absorberar och sedan omdirigera solens värme. Städer är därför mycket varmare än landsbygden där mindre strukturer, och fler grönområden. För att bekämpa de stigande temperaturerna, vissa städer erbjuder incitament för byggare att lägga gröna tak till sina projekt.

Om du bestämmer dig för att bygga ett grönt tak, måste du hålla ett par saker i åtanke. Första finns det två typer av gröna tak. Traditionell stil takträdgårdar, som har stora växter eller gräsmattor, kräver en hel del underhåll. Vattnas, och jord och sjukvård är alla nödvändiga för att hålla den här trädgården i gott skick. Omfattande takträdgårdar å andra sidan, har bara ett tunt lager av jord, och kräver väldigt lite arbete att underhålla.

Bra för miljön, bra för din pocket bok och tilltalande för ögat, gröna tak är en spirande trend som kan ha en positiv inverkan på miljön. Inte bara det, men ett väl konstruerat gröna tak kan öka värdet på ditt hem med tusentals dollar.