det bästa sättet att spendera pengar på att renovera hemma.

Varit beroende av TV-makeover visar och vill ha en förändring i ditt hem? Räknat ut din budget och mål för att låna runt £ 20,000 – och kan inte vänta med att börja stänk kontanter. Innan du spenderar hälften av det på de senaste designer mattor och gardiner, som inte allas smak, tänk noga, eftersom denna summa pengar faktiskt kan öka värdet på ditt hem med upp till 20%.

Nyckeln till att skapa värde till ditt hus är att öka dess storlek eller utrymme, tar det till nästa nivå på fastighetsmarknaden, snarare än kosmetiska makeovers. Så – ta ett papper och penna och få klottra några idéer – som att konvertera källare eller loft, gör en förlängning eller utveckla din trädgård är de sätt du kan öka värdet på din fastighet. Här är våra förslag:

sovrum
Lägga ett sovrum till ditt hus kan faktiskt betyda att du inte behöver flytta för att få mer utrymme – och kan lägga ett genomsnitt på 11% av värdet på huset. Hittills outways att kostnaden för att flytta upp fastigheten stege, genom att köpa ett hus med ett extra sovrum, både i termer av pengar skulle du betala för den större fastigheten, plus rörliga kostnader, inklusive stämpelskatt.

kök
Kök diners är nu en av de viktigaste avgörande faktorerna för människor när man köper ett hus – särskilt familjer. Så om du har utrymme för att omvandla ditt kök och matplats i ett större rum (kanske genom att slå genom en vägg), kontakta byggregler och gå för det.

Uppdaterar din köksinredning också göra en enorm skillnad för re-försäljning av en fastighet. Det finns så många billiga erbjudanden tillgängliga som du kan skapa en designer look, med moderna skåp och inbyggda vitvaror, utan designern prislapp.

badrum
Liksom kök, kan ett modernt, neutralt badrum gör en enorm skillnad för ett hus försäljning, så att du kan ställa ett högre pris. Badrummen nu ses som lyx utrymmen, där människor vill spendera tid. 10% av nya fastigheter byggs med tre eller flera badrum, så kanske du kan hitta utrymme för att lägga till en annan, eller åtminstone ett badrum till din egendom. Detta beräknas öka värdet på ditt hem med 10%. Dock bör sådana förbättringar vara lämpliga för ditt hus. Till exempel lägger en fjärde badrum till en tre sovrum hus är osannolikt att avsevärt öka priset.

Fjärrvärme
Det genomsnittliga priset för installation av en ny panna och värmesystemet är ca £ 5.000. Men detta är sannolikt att öka värdet på ditt hem med upp till 15%. Detta är lika med £ 15.000 på en normalt prissatt hus.

garage
Lägga ett garage eller särskild parkeringsplats, särskilt i stadsområden, med parkering restriktioner, kan lägga 8-20% av värdet på din fastighet.

Loft konvertering
Konvertera din loft i ett annat sovrum, eller två, plus badrum kommer uppväger det pris du betalar. Och till skillnad från att utvidga de planbestämmelser är mycket enklare.

trädgård
Med återupptäckt vurm för att vara garden-stolt, göra det mesta av ditt yttre rymden kommer att allvarligt öka värdet på ditt hem. Om du har utrymme, försöka skapa zoner – t.ex. en gräsyta, en uteplats – och även ett grönsaksland.

underhåll
Det är inte bra att spendera en klumpsumma pengar förlängning eller uppdatera huset, om grundläggande underhåll ignoreras. Detta kan innefatta pekar av murverk, reparera taket, sätta i en fuktig-kurs eller ersätta ruttna fönsterkarmar.

lagring
Gott om lagringsutrymme förbättrar avsevärt utseendet och känslan i ditt hem. Ingen (speciellt en potentiell köpare, om du kommer att sälja) gillar att se lådor staplade i hörnen av rummen. Så investera i några inbyggda skåp utrymme, installera en stege till loftet, för enkel åtkomst till lagringsutrymme – och få de-belamra.

Hur du använder dina pengar på bästa sätt

• Få flera offerter från lokala byggare – och var inte rädd att be om referenser innan du gör ditt beslut.

• Be din byggare att köpa material till handeln priser, som ofta är upp till 17,5% billigare, tack vare dem är momsregistrerade.

• Köp kök och badrum rördelar i försäljningen eller använd ex-demonstration eller slutet av raden och kära.

• Gör så mycket av arbetet själv som möjligt. Inte alla kan passa ett kök eller som kakel, men de flesta människor kan måla väggarna – ett jobb som kunde äta i din budget annars.

Hur man betala för arbetet
Lägga till £ 20,000 på din inteckning är den överlägset effektivaste sättet att höja finanserna för sådant arbete. Räntorna på sådana “säkrade” lån tenderar att vara mycket bättre valuta för pengarna än “osäkra” lån.

De flesta låneinstitut är mer än glada att låna ut pengar för hem förbättringar, eftersom investeringen är oftast värda mer till värdet av egendomen än det belopp som spenderas. Med andra ord, genom att göra arbete till ditt hus – du ökar värdet, vilket är en bra investering för din inteckning företag!