den ideala picknickbord planerar att sätta ihop en trä picknickbord för luncher ute på uteplatsen

Bara sista natten jag tänkte om oss barn åtnjuter picknick i vår veranda med mamma & pappa och våra vänner. Jag kunde nästan se hamburgarna över BBQ och förutse det läckra potatissallad. Där och då bestämde jag mig för att söka upp en plan för picknick bord och skapa en trevlig picknick bord för min fru och barn. Visst, skulle vi åka till en lokal park, men vem skulle vilja att transportera en tung grill, ved, fotogen och packa en svalare.

Och en definitiv vinst på ett picknickbord planen utformad familjen tabellen över alla köpta sorten, är att du har en mycket större möjlighet att trä, finish och stil. Och med tiden tar en tugga av vårt hushåll resultat, gör ett picknickbord själv med hjälp av en mycket bra uppsättning planer picknickbord skulle hålla i min ficka en plånbok full med pengar.

Så off jag surfade på Google söka strategier för ett picknickbord. Processen naturligtvis tog upp bokstavligen 100 av platser för en picknick bord planen, men som en att välja. Jag hade hört talas om olyckliga erfarenheter från grannar till mig när de fick gratis planer på nätet bara för att ta reda på efter att få trä och börjar skära, att mätningar hade fel, missade detaljer och konstruktion kräver delar som du inte kunde få lokalt.

Lyckligtvis kände jag en karl ner blocket som var en sann DIY kille, som hade byggt lusthus och trädgård möbler från design, och så jag frågade honom om att sätta ihop en picknick bord från strategier. Han var verkligen bra och gav mig några riktiga mycket användbara tips om tabeller byggnad picknick och andra strukturer veranda:

1) Trä valet är ganska kritisk. Du behöver byggmaterial motstå röta, vittring och insekter. Redwood, och ceder är både stora möjligheter och teak eller ipe (mer dyr, men faktiskt tilltalande). Du kan också använda trä kompositmaterial som är helt immuna.

2) Se till att du väljer en utomhus finish som inte bara sparar träet, men också blockerar UV-strålar från solljuset som kan snabbt grått trä.

3) De metallkomponenter har fått vara väderbeständigt rostfritt stål eller belagda.

4) Och om limmet är nödvändigt, använda sig av enbart epoxi specifikt utformade för utomhus projekt.

5) Stil-klokt det är mycket mycket mer sofistikerad för att skapa en bock bord typ picknick (2 fristående ben som en inverterad T, med en bit som kallas en bår, stag dem tillsammans), snarare än att skaffa en korsad ben variation som de hem center cheesy letar mönster.

Wow vilken fantastisk information. Jag frågade honom var han fick all sin kunskap. Han berättade att han hade plockat upp en hel samling av projektets strategier på DVD (mycket mer än 10.000 av dem, inklusive planer picknickbord, utomhus planer skjul, och mycket mer), och de var de bästa, mest kompletta och heltäckande idéer med en massa teckningar. Och han förklarade att de var lätta att följa även för en nybörjare (som jag själv). Det var verkligen viktigt, eftersom det inte finns något värre upplevelse än att lägga tid, hårt arbete och dollar i ett företag och sedan bli överväldigad, eller lider förlägenhet för vänner och familj ser dina misstag.

Tja, var mina grannar förslag fantastiskt. Jag gick på nätet och köpte den samling av planer (det var så förbluffande lågprisflyg från – I couldn € ™ t tror att det var mindre än ett öre per total strategi) och jag byggde en attraktiv tabell ceder picknick som jag fortsätter att få snälla kommentarer på från intresseföretag och make och barn.

OK, fick gå, biffar är på grillen, och min bättre hälft är på väg ut med potatissallad.