de tio grundläggande lagring principer för en extraordinär hem

Planera ett ombyggnadsarbete, större reparation eller nya hem konstruktion? Letar du efter några fantastiska funktioner för att inkludera det inte kommer att vara budget busters? Vi kan hjälpa! Vi började samla över 1.000 ovanligt, prisvärd bekvämlighet inbyggda ins 1998, när vi först började skriva böcker och konsulttjänster för att hjälpa människor har verkligen extra – men prisvärd – hem. Här är några av våra favorit lagring idéer samt våra 10 grundläggande principer lagring. Lägg till något av dessa till ditt nästa projekt, och du kommer att vara på väg mot att skapa ett hem som är verkligen utöver det vanliga!

Ett. Först av allt, är syftet med bra förvaring för att hjälpa dig hålla ordning. (I motsats till vad din make eller tonåringar kan säga, det är inte bara att dölja monster mässar där de ska få glömmas eller kräver massor av tid att sortera igenom när någon letar efter något!)

Avgift för förvaring – med låsbara hjul – kan stoppa in ett stall inbyggd i ett underskåp, ö, garderob eller under en diskbänk. Eller rulla på plats för att användas under ett bord, skrivbord eller bänk. Idealisk för tvätt försvårar och soptunnor, en vagn för porslin (från walk-in skafferi till bordet och från diskmaskinen tillbaka till skafferiet), arkivskåp, en trave lådor, containrar för leksaker, utrustning, gåvainpackning eller hantverktillförsel , en hel ö, en vagn eller vagn till hjulet runt huset samtidigt sätta olika objekt den innehåller varhelst de tillhör, och så mycket mer.

2. Det måste finnas tillräckligt utrymme för alla dina nuvarande tillhörigheter, plus utrymme för dina framtida förvärv. Och om du är benägna att bilda familj samtidigt som bor i det här huset, kan det betyda att du behöver så mycket utrymme att växa till när du ska fylla när du flyttar in

Utdragbara hyllor, lådor, korgar och hyllor i underskåp ge enkel tillgång till deras innehåll. Glöm inte att lägga till dessa under diskbänkar, med utskärningar som passar runt VVS. Inget mer att komma ner på händer och knän för att se och hitta saker! Och med dessa kan du komma till – och därför använder – det utrymme som finns även längst bak i ditt skåp.

Tre. Därefter skulle jag vara säker på att varje lagerutrymme är lämplig för vad du planerar att lagra, och att var och en har fack lämpliga för innehållet. Det innebär att din sportutrustning behöver utrymme som skiljer sig från det utrymme för din musik och samlingar video.

För hängande borddukar, pluggar skruvas fast på de bakre väggarna eller monterad på en ram fastskruvad sidorna eller botten av pentryn, garderober eller skåp gör sängkläder lättillgänglig samtidigt minimera veck och viklinjer. Inget mer grävande i botten av en låda av vikta sängkläder att hitta en favorit bordsduk, eller behöva tömma hela lådan för att få ut det! Och inga fler sängkläder som är för skrynkliga att använda “som är!” Detta är också ett bra sätt att använda ett smalt område av annars oanvänt utrymme.

4. Plan lagring utspridda i hela huset. Helst ska allt förvaras i närheten av där du kommer att använda den. Ingen mening med att hala grejer genom halva huset!

Du kommer att älska att ha garderober och skåp – skafferiet också – vars ljusen tänds automatiskt när deras dörrar öppna, hur en kylskåpets gör. (En av de många fördelarna med inbyggda skåp är insidan belysning som möjligt.) Inget mer famlande hitta manuella strömbrytare, speciellt när dina händer är ofta alltför fulla att nå för en switch – eller de är blöta! Det är också underbart för barn – och vuxna i rullstol – vem kan inte enkelt nå en garderob traditionella strömbrytare. En kolv switch är inne flesta kylskåp, men magnetkontakt växlar – liknande de som används i larm hem trygghetssystemen – kan också göra jobbet i hela ditt hus.

Fem. Jag skulle också planera för dina mest använda objekt för att vara enklaste och snabbaste att nå och för att lagra dina mindre ofta använda saker i det återstående utrymmet förrän alla populära saker lagras.

Eluttag inuti lådor, skåp eller i apparaten lador på bänkskivor tillåter små apparater som skall förvaras utom synhåll och användas utan frekventa och urkoppling. (Helst ska allt du lagrar i dessa utrymmen kan användas i närheten så att du inte behöver några förlängningssladdar.) Du undviker bänkskivan röran, objekten blir aldrig dammig och är alltid redo att användas, och ingen behöver fippla med pluggarna – särskilt när händerna är våta eller artros. Tänk bara på att mäta storleken på de apparater som du inte tänker använda innan du slutför dessa utrymmen “dimensioner, så du undvika överraskningar om något inte passar inuti.

6. Dina största och tyngsta ägodelar måste också vara det enklaste och snabbaste att ta sig till, och inte sätta upp högt eller i ett hörn som är svårt att navigera. Fyll återstående förvaringsutrymmen med dina lätta föremål.

Separata verksamhetsområdena i köket kommer att göra allt effektivt till hands precis där du behöver det: bakning och blandning, matlagning, matlagning, rengöring, underhållande, dryck, etc.

7. Var säker förvaring minimerar slösat utrymme.

Häng en löstagbar korg inuti en utdragbar eller tiltout lägre skåpdörren eller lagring bänk, eller innanför en garderobsdörr. En trasa korg hängande på en ram som gör transporterar kläder eller sängkläder till tvättmaskinen särskilt lätt, men tråd eller plast försvårar också arbetet. Inga mer släppa objekt på väg till tvättstugan som du kanske resa över! Välj material som tillåter ventilation i tvättkorgen, för att förhindra mögel bildas på några fuktiga eller våta föremål som finns kvar inne i mer än ett par dagar.

8. Gör dina förvaringsutrymmen tillgängliga, så ingen av dem är bortkastade eftersom de inte lätt kan nås.

Full-förlängning lådor, utdragbara hyllor och dokumentskåp – alla på lätt glidande metallskenor – ger dig möjlighet att nå och se alla deras innehåll, så att du kan använda alla deras utrymme.

9. Jag skulle också titta på trafikflöden i huset. Om dina mest använda objekt sparas i de stora körbanor, kommer ingen att behöva gå ut ur deras sätt att få vad de behöver, och du kommer att ha ett mycket effektivt hus. Å andra sidan, kan du också påverka där trafiken omvägar genom huset via där du lagrar populära produkter. Så om du vill stoppa ofta flaskhalsar där människor tenderar att kollidera med varandra, kan du flytta populära produkter till olika platser för att tvinga en del av trafiken att flyta längs nya vägar.

Tillräckligt med utrymme runt varje öppen låda, med gångjärn skåp eller dörr, och luckan kommer att hålla trafiken flyter och spara några steg. Se till att du har utrymme för att öppna och flytta runt alla lådor och skåp du behöver öppna på en gång när du tömma diskmaskinen, sätta mat bort, arbetar med ett projekt, etc.

10. Min sista punkt är att göra så mycket av lagring justerbara som möjligt, så att dina behov förändras, lagring som fungerade för dig initialt kan modifieras för att vara så effektivt som någonsin.

Öppna hyllor – eller så kan du ta bort några luckor – ger dig omedelbar identifiering av och tillgång till dina lagrade varor. Lagrade objekt får mer ljus runt dem och är lättare att se, är den rörelse öppna skåp krävs inte, och det sparar några försök och misstag om du inte minns exakt vad som lagras där.

Gillar du artikeln? Då kommer du att älska våra böcker som alla har ovanligt, prisvärda lagring idéer som ökar din livskvalitet och ditt hem andrahandsvärde! Vi erbjuder också en gratis e-bok på www.extraordinaryhomes.com: De 34 ExtraOrdinary Hem Principer: Över 70 Utmärkt, prisvärd, innovativa idéer som kommer att förbättra ditt liv och WOW dig!

© Copyright 2005 av Carol Abrahamson / ExtraOrdinary Homes. Alla rättigheter förbehållna.