bygga din egen solpanel

elräkningar har ständigt ökat under många år, men det har nu nått det stadium där makten är numera ett viktigt inslag i hushållsbudgeten. Den ökande kostnaden för makten i samband med de miljöproblem som skapas genom förbränning av fossila bränslen, är att uppmuntra fler människor att tänka på miljön och undersöka möjligheten att skapa sin egen förnybar energikälla.
Bygg din egen solpaneler eller en vind generator är väldigt frestande men hur genomförbart är det? Kan en hemmagjord solpanel eller hemgjorda vindkraftverk verkligen leda till en märkbar förändring till ett normalt hushåll elräkningen? Eller är de bara fantasifulla drömmar och marknadsföring hype?
Det finns massor av variabler som påverkar svaren på dessa frågor. Effekten beror på var du bor och i den utsträckning som du vill gå med din DIY kraftsystem.
En av de viktigaste faktorerna som påverkar lönsamheten för hemgjorda solpaneler kommer att vara den exponering som ditt hus har till solen. Det är uppenbart att en grotta djupt i djupet av en skog inte kommer att vinna mycket från en solpanel! Så kolla på resor av solen över ditt hus, hur många timmar i direkt sol ditt hus få? Den uppmuntrande nyheten är att de flesta hem inte bör ha några problem med att få tillräckligt med solenergi för att producera el från en hemmagjord solpanel.
Samma logik gäller när man tänker på ett hemgjorda vindkraftverk, du behöver vind för att stänga den! På de flesta håll vinden inte kan lita på som den enda energikälla – det bara fyller i de luckor som lämnats av solenergi ganska snyggt. Lyckligtvis när solen slutar lysa vinden normalt blåser.
Den mängd kraft som kan genereras från en DIY makten inrättas kommer att bero på storleken och arten av de enheter som används.
Solpaneler som genererar elektricitet är också känd som “solceller” eller “solceller moduler” Den mängd el som du kan förvänta dig att extrahera ur en solpanel beräknas genom ytan storlek och vikt och oftast kommer att ligga mellan 5 och 50 watt, trots flera celler kan lätt kopplas ihop. Om all elenergi som genereras kan lagras i batterier för frisättning vid ett senare tillfälle.
Den kraft som kan genereras från en inbyggd hem vindkraftgenerator erhålls från torget i klingdiameter (dubbla diametern och du får 4 gånger kraften) och kuben av vindhastigheten (dubbla vindhastigheten och du får 8 gånger makten). Även om du inte kan beställa vindhastigheten, kan du definiera bladets diameter. Typiska inhemska vindkraftverk kommer att ha en diameter på cirka 6-8 meter och en typisk inhemsk power system skulle kunna generera 1 – 6 kilowatt med en vindhastighet på ca 6-10miles per timme.
Ett hem förnybar energi kraftverk består av en hemmagjord vindkraftverk och solfångare är inte bara möjligt utan mycket praktiskt. Med lite forskning är det möjligt att hitta planer för att bygga DIY vindkraftverk och solpaneler och dessa inte kräver någon större grad av skicklighet eller ovanliga verktyg. I själva verket är alla komponenter lätt erhållas från lokala källor och hela produktionsprocessen bör inte ta mer än ett par dagar.
Kan en DIY hem kraftsystem spara pengar, ja det kan säkert. Antingen du kan driva elektriska föremål i ditt hus direkt från den fria förnybar el, eller om du har möjlighet att länka ditt hem byggt kraftsystem till elnätet då du kan erbjuda din el till ditt elbolag.
Hem elproduktion är inte bara en verklighet, det är ett enkelt sätt att minska dina elräkningar. Vem vet, kanske alla hem kommer att ha en förnybar energikälla i framtiden.