belysning foajén. erbjuda ett väl upplyst välkomna

Hemmet där jag växte upp var små med dagens mått. Ytterdörren öppnas direkt in i vardagsrummet och alltid tycktes saknas något. Tills jag började forska belysning och inredning, förstod jag inte vad detta “något” var: en foajé eller som vissa kallar det, en farstun.

När du anger ett modernt hem idag, är foajén vad lämnar dig med det första intrycket av vad resten av hemmet är. Om det är vanligt, odekorerat eller dyster, kommer intrycket dröjer oftast och påverka hur du ser resten av huset. Om foajén är liten eller över-möblerade, kan du vara kvar med en känsla av att vara instängda eller trångt. Om foajén inte är väl belyst eller belysningen inte ökar den totala farstun, kan du vara kvar med intrycket att hemmet är mörk eller dyster. Slutligen kan om belysningen i foajén är braskande eller over-done (till exempel, kan ljuskronan vara alldeles för stor) ett intryck av tastelessness leda och kommer sannolikt att påverka ditt intryck av husägare.

Vad är avgörande för att tända foajén är att både storleken och stilen på belysning är lämplig för det utrymme och att en underdrift är långt bättre än en överdrift när det gäller belysning. Välj armaturer som speglar det intryck du vill uppnå när en besökare kommer in i ditt hem. Foajén belysning du väljer kommer definitivt att lämna ett intryck med dina gäster. Din slutliga målet är att skapa ett varmt välkomnande för besökarna.

Foajéer kan presentera några utmaningar när det gäller att välja rätt belysning. Eftersom foajén är inte sant levande (användbara) utrymme, de är ofta inte bra proportioner, har lite utrymme för möbler och ofta saknar de dekorera funktioner som lånar en varm och inbjudande överklagande. Som ett resultat, är ordentlig belysning kritiska om husägare vill göra detta område varm och full av tecken. Din farstun bör främja en sammanhållen design från tillbehör och vägg färg till armaturer.

Kom ihåg, alla hängande armaturer är inte kristallkronor. Den traditionella metoden för att foajén belysning har varit ljuskronan, men med tillkomsten av mindre dramatisk hänge har det skett en gradvis förskjutning i trenden mot hängande armaturer som fixturen val. Men, tillägger både hängande belysning samt ljuskronor drama och elegans till ett område som annars skulle vara trist och föga inbjudande. Moderna och traditionella mönster finns och bör samordna med belysning stil används i hela huset. Om din foajé eller farstun är särskilt små, kan vissa typer av takmonterade armaturer göra jobbet för att belysa området.

Tänk på att foajén belysning kan ses från den andra berättelsen om en trappa ger tillgång till den övre nivån i hemmet från farstun området. Se till att oavsett belysning du väljer för foajén ser bra ut oavsett utsiktspunkt den betraktas.

Beroende på storlek och utformning av foajén, kanske du vill överväga matchande lampetter som accent bitar att hålla i minnet att vägg skans belysning alltid bör placeras ovanför ögonhöjd (66 “- 70”) för att undvika bländning från lampan. Sconces kan också användas för att belysa intilliggande trappor, som kan små, kedja-hängda lampor.

En utsmyckning hemlighet innebär skiktning ljus genom att använda flera olika ljuskällor. Detta kan mjuka upp eller ens visuellt utöka utrymmet.

Om du har konstverk i foajén, se den belysning du väljer belyser det utan att dra onödig uppmärksamhet till den. Användningen av ljusregleringsarmatur kan ge dig möjlighet att skapa precis rätt balans av ljus i området och användningen av speglar i foajén kan ofta göra området verkar större än den är och har den extra fördelen av att erbjuda dina gäster en väg att kontrollera hur de ser ut, speciellt när man kommer in från blåsigt eller annat dåligt väder.

Sammanfattningsvis, ställa dig följande frågor:

• Hur mycket omgivande ljus finns i foajén?
• Vilka funktioner eller unika element vill jag lyfta fram i det här området?
• Vad är syftet med rummet?
• Ur en arkitektonisk synvinkel, vilka typer av belysning är genomförbara för området?

Slutligen, glöm inte andrahandsvärde. Två faktorer har nämnts som avgörande imponera på potentiella bostad: 1) curbvädjan och 2) det första intrycket fick då in i hemmet.
Jag hoppas innerligt att denna korta artikel kommer att förse dig med rätt perspektiv och mind-set när man tänker på belysningen behöver i ditt foajén.