avsluta snickeri tips och tricks för DIY trimmer

I målgång snickeri trim trä runt dörrar heter hölje. När höljet en dörr du vill försöka få miters så tätt som möjligt. En mitra gemensamt är den punkt där två bitar av höljet träffas på ett hörn. Vid en 90 graders hörn där två bitar av hölje möta varje bit kommer att skäras vid 45 grader för att göra denna 90 graders hörn. I teorin borde fungera perfekt varje gång, men små variabler och brister kastar denna teori ur smäll. Här är några tips och tricks för att använda för att bekämpa dessa små variabler för nästan perfekt miters varje gång.

För att ha två bitar av hölje skärs vid 45 grader för att göra en 90 graders hörn höljet måste vara helt plana. Många gånger är detta inte möjligt eftersom karmen av en dörr antingen sticker ut förbi inuti arket rockade vägg eller inte kommer ut jäms med insidan arket rockade vägg. Detta gör att höljet kan fällas antingen inåt eller utåt och när höljet tippas in eller ut detta kommer att ändra graden i hörnet på grund av avståndet från mitra att stänga luckorna. Till exempel, om höljet tippas inåt eller utåt mitra kommer att vara öppen en aning på insidan eller utsidan av leden beroende på hur mycket det tippas. Chansen att du kommer att stöta på detta problem och samtidigt gör avslut snickeri men det finns en lösning.

I målgång snickeri när höljet en dörr eller ett fönster alltid börja med den övre delen av höljet. Om höljet blir ganska platt när tillämpas i stället gå vidare och skär varje ände vid 45 grader med en lätt avfasning tillbaka på snittet så att dess ovansida på höljet är bara något längre än baksidan av höljet. För att få detta lätt avfasning vid 45 graders snitt glida en liten bit kartong under höljet och nära bladet innan du skär till lätt lyfta änden av höljet upp tjockleken på kortet ombord. Denna bit av kartong bör vara omkring en tum eller så bred och längden av bredden av höljet.

En annan teknik för att få denna avfasning är att skära höljet upp och ned vid sågen. Om du har traditionell typ hölje höljet blir tjockare på ytterkanten och gå tunnare på insidan kanten. Genom att skära höljet upp och ner du automatiskt kommer att skapa en naturlig back klippa eller avfasning till 45 graders vinkel snittet.

Nu har du den övre delen av höljet kryssade i stället med ändarna skurna i 45 grader, det är bara lite av försök och misstag nu. Klipp en bit skrot hölje vid 45 graders vinkel och hålla den på plats. Detta kommer att visa dig var luckorna finns på leden och du kan justera geringssåg till rätt grad att överbrygga klyftan. När du har rätt grad anpassas till geringssåg du är redo att klippa nästa bit av höljet som ska installeras och ha en trevlig tight mitra. Var noga med att tillämpa den fasade tekniken till varje skär.

Alltid limma på dina miters innan leden. Då varje mitra ska nålas ihop med en liten spik på den yttre hörnet så spiken går igenom mitra att hålla samman de två delarna ordentligt. Jag använder en 18 gauge spikpistol för spikning insidan av höljet till dörrkarmen liksom på utsidan mitre joint. När allting är fäst med den lilla pistolen jag kommer att använda en 16 gauge pistol till fast spika den yttre kanten av höljet på väggen. När du använder större pistol för att slutföra spikning processen hålla sig borta från mitra leden så att du inte stör mitra.
Slutför snickeri har många små tips och tricks och dessa små knep kan ha en stor inverkan på den övergripande kvaliteten och den tid det tar att slutföra ett projekt.