att byta till LED-belysning är enkelt och lönsamt

Låt oss ta för givet att den nuvarande rörelsen att förbjuda glödlampor är det enda sättet att få den genomsnittlige medborgaren att byta till mer energieffektiva lampor. Det betyder inte nödvändigtvis att det enda alternativet shoppare har är CFL. I själva verket, ur ett miljöperspektiv, kan man argumentera för lätt att CFL lökar, samtidigt som efterfrågan på el, kommer att orsaka enorm skada. LED-belysning minskar behovet av el och det inte skadar ekosystemet.

kvicksilverförgiftning ditt vatten

Vet du hur man gör med en CFL glödlampa? Få människor gör. När den stora övergången till CFL belysning startade fanns det inga som utfärdats och ingen information gått ut. Det beror på att ingen egentligen anser kvicksilvret i en enda glödlampa att vara riktigt farligt, men det är inte exakt säker heller. Den amerikanska EPA ger nu konkreta åtgärder för avyttring av en trasig CFL glödlampa.

Öppna fönstren i rummet där glödlampan bröt minska gasformiga kvicksilverhalter i huset. Rör inte någon identifierbar utspillt kvicksilver. Rengör glaset noggrant och omedelbart utan att använda vakuum eller dina händer. Torka upp området med en pappershandduk för att avlägsna alla glas och kvicksilver och därefter väska allt används i rengöring och ta avfallet till en hushållens farliga avfall Collection Site. Låter det säkert att du?

Undrar vad som händer med alla de lampor som hamnar i papperskorgen? De hamnar bruten, i deponier, där kvicksilvret träffar vattnet tabellen. Även en liten bit av kvicksilver kan ha en djupgående inverkan på din lokala vattensystem, så tills papperskorgen tjänsten erbjuder dig ett säkert sätt att göra sig av CFL lökar, dubbel påse dem noga, placera dem på toppen av dina avfallskärl och vara så försiktig som möjligt att inte bryta något i ditt hem. Sunt förnuft måste göra tills säkrare alternativ för bortskaffande görs tillgängliga.

Förstår du varför LED-belysning är bättre?

LED-belysning är bättre på flera fronter. Eftersom LED-lampor inte innehåller något kvicksilver de har ingen av de åtföljande risker. LED, eller lysdioder inte innehåller trådar eller kvicksilver. De använder ca 50% mindre energi än CFL medel och 90% mindre ström än glödlampor gör. Från energibesparingar enbart de gör sig en god investering.

Ovanpå energibesparingar, de erbjuder en annan otroligt perk. Varar mer än ett decennium i måttlig användning dessa lampor kommer nästan aldrig behöver bytas. Du kan sätta en LED-lampa i köket rampljuset och inte behöver ersätta den förrän 2020 eller senare. Uppriktigt sagt, att behöva dra ut en stepstool och börja klättra upp och ner för trapporna för att hantera lökar varannan vecka är ett drag. Jag skulle väldigt gärna vilja att inte behöva dra ut den trappstege igen.

mycket mångsidig

Det är en felaktig idé om att LED-belysning är ful och hård. Även om det kan ha varit fallet när produkten ursprungligen kom till ljus – ursäkta ordvitsen – inte längre är. LED-lampor är tillverkade för att uppfylla en mängd olika behov. C7 lampor finns tillgängliga för kandelabrar, medan normalstora lökar är tillgängliga för att ersätta dem som du använder i större fixturer, lampetter och över badrum sink.

Specialiserade översvämning lampor kan arbeta inomhus och ute, med dimmer och rörelsedetektorer. De kan även anslutas till solpaneler.

betala mer nu eller betala mer senare

Som alltid är fallet i den här världen, förr eller senare måste man betala färjkarlen. Du kommer att finna att LED-lampor kostar ungefär dubbelt vad CFL lökar gör när du går och handlar. En enda lampa kan ställa dig tillbaka nästan $ 20 (vissa kostar mer), men de kommer att överleva, outperform och ut-spara någon annan lampa du kan få på marknaden idag. I slutändan måste du göra valet mellan att spara lite mer just nu eller inför potentiella ekologiska kostnaderna senare.