återuppliva din utemöbler

Nu när solen skiner, kommer vi att spendera mer tid på däck. Ägna lite tid att rengöra dina utemöbler och det kommer att vara redo för ännu en säsong. Öva några av dessa enkla tips varje år för att hålla dina möbler ser bra.

Först bestämma om din utomhus bitar helt enkelt kan rengöras eller om de är i behov av ett nytt paint jobb. Om så är fallet, rengöra dem, men lägg dem åt sidan för ytterligare uppmärksamhet.

Använd en mil diskmedel som har inga blekmedel eller slipmedel.

Avstå från att använda de hårda strålar av en makt bricka. En enkel svamp eller trasa följt av en sköljning med slangen är allt du behöver.

Wicker: Korgen väva är benägen att fånga smuts och kan vara svåra att rengöra. Försök att använda en borste på din dammsugare och sedan svamp av med en oljebaserad tvål. Skölj väl med rent vatten.

Smidesjärn / Metall: Rost kommer att vara din största boven vid rengöring möbler av metall. Sand det med ett fint sandpapper, torka av med en putstrasa och tryck sedan upp med en yttre färg med en inbyggd rost beskyddare. Speciellt för dekorativa metall med massor av virvlar och kurvor, tillämpa ett par rockar av vax för att hålla det ser trevligt.

För rostfritt stål, använder samma lack som du skulle för en rostfri apparat och aldrig använda något abrasive.You kan behöva tillämpa det varje månad för extra skydd från väder och vind.

Teak: Den naturliga oljan i teak skyddar den mot fukt och röta, men det måste fortfarande snyggas till. Svamp av med mild tvål och vatten och smörj teak rengöringsmedel på några fläckar. En mild sandpapper kommer också att arbeta på alla underlag fläckar.

Om du vill behålla den vackra honung färgen på träet, tillämpa en teak vitmedel och sealer för att skydda från solen.

Harts: Om möblerna är en flätad look typ av harts, prova att använda en mjuk borste för att få under sprickorna och sedan torka rent. För några svåra fläckar, använd ättika eller blekmedel blandas med vatten.

Trä: Oavsett vilken typ av ved du rengör, att bli av med mögel, använd en mjuk borste och en blandning av syre blekmedel och vatten. Piggna till färgen, prova att använda en semi-transparent bets eller olja finish för att skydda den från solen.

Marmor: Svamp av med mild tvål och vatten och smörj en sten sealer varje år för att skydda lacken.

Plast: Denna typ av material kommer att pågå i år om väl omhändertagna. Mild tvål och vatten är vanligen tillräcklig, men använd en mjuk borste och rengöringsmedel för envisa fläckar. Plast är porös och tenderar att färga, men ett par rockar bilvax kommer hålla den ser ut som ny.

Aluminium: Använd aldrig något hårda på aluminium eller beläggningen kan bli föremål för rost och korrosion. Återigen, fungerar bilvax bra att skydda ytan. Gjuten aluminium kan stanna utanför året runt, men aluminiumprofil möbler behöver komma inomhus.

Tyg: Rengör med en svamp och mild tvål, använder fläckborttagningsmedel för några envisa fläckar. En kombination av nonchlorine blekmedel och vatten är bra för mögel. En gång om året, spraya tyget med ett skydd som skyddar mot UV-strålar, fukt och fläckar.

Minns i slutet av säsongen, placera dina möbler på ett område som omfattas, eller ta med den inomhus. Vissa människor gillar att använda covers, men se till att de är gjorda av ett helt material som andas eller om du kommer att göra med en mögel problem nästa vår.

Om dina bitar är fortfarande i god form, men börjar se trött, kan de vara i behov av antingen en färg touch-up eller några nya kuddar att piggna upp dem.