är plåttak en bra investering för ditt hem

Tillämpningen av plåttak på bostadsmarknaden industrin är inget nytt, men har plåttak kommit en lång väg sedan 50-talet och 60-talet under vilken plåttak var tänkt som tråkiga metalliska beläggningar används främst i kommersiella och industriella byggnader. Idag plåttak är ganska snygg och finns i olika smaker. Deras funktion precis som deras stil har mycket förbättrats.

Men många husägare undrar om de kommer att se en avkastning på detta annars kostsamma investeringar. Den viktigaste frågan är om de energibesparingar och hållbarhet av plåttak så småningom kommer att betala för den initiala kostnaden. För att besvara denna fråga, klargör dokumentet några av de missar föreställningar kring installation av plåttak och sedan förklarar under vilka förhållanden de fulla fördelarna med plåttak realiseras.

plåttak installation
Det finns en viss miss-information om plåttak som lätt kan slagkraft din dom när det gäller att välja rätt typ av tak för ditt hem. En sådan myt är att vem som helst enkelt kan installera ett plåttak. Jag kom nyligen över en artikel som säger att om du vet hur man hammare en spik, kan du installera din plåttak och spara dig tusentals dollar i arbetskostnad. Även om du kan lära dig hur man installerar ett plåttak, lika väl som du kan lära dig alla andra färdigheter, bör du vara medveten om att korrekt installation av plåttak kräver så mycket talang och ansträngning som att installera en annan typ av tak.

analysera olika fördelar med plåttak
Ingen ska någonsin ifrågasätta de fördelar som förknippas med plåttak, men de bör titta på dessa fördelar i jämförelse med andra typer av tak och betrakta den miljö där man bor samt hur länge man har för avsikt att bo i samma hus. För att vara säker på plåttak erbjuder massor av fördelar såsom låg vikt, energieffektivitet, olika utföranden, och hållbarhet. En annan fördel med plåttak är att det kan läggas ovanpå det befintliga taket utan att behöva ta bort det befintliga taket som kan sänka lönekostnaderna. Låt oss titta på några av dessa fördelar i detalj.

kostnadsbesparingar från termiska verkningsgraden är inte lika för alla klimat
Plåttak beläggningens kan reflektera solens strålar och därmed hålla huset svalt under sommaren. Denna Termisk verkningsgrad kan hjälpa villaägare med att sänka elräkningen. I många varma regioner denna kostnadsbesparing enbart kan betala för den initiala kostnaden för taket i ca 8-15 år. Det är dock värt att nämna att termisk verkningsgrad fördelarna med plåttak fullt realiseras i hög temperatur områden. Om ditt hem är i ett kallare område, kommer du att dra inte lika mycket som om du bodde i Florida.

en tanke om stil och design
Idag finns det många typer av tak som är snygga. Även om du hör om stil i tak, är det viktigt att du inte gör ditt val enbart baserat på stil som ditt tak är inte den mest iögonfallande delen av ditt hem. Det sägs att majoriteten av människor är imponerade mer med utformningen av kök, badrum, interiör, planritningar och utsidan av huset än stilen på taket.

arbetskostnad är inte mycket lägre
Även om plåttak är ganska lätta och kan monteras ovanpå befintligt tak som sparar hem kostnaden ägaren ersättning, bör det nämnas att denna kostnadsbesparing motverkas av den extra kostnaden för efterbehandling som innefattar beläggning och målning av metall.

hållbarhet
Bland alla de fördelar som angivits tidigare, är den viktigaste hållbarhet. Plåttak kan pågå 50 eller ens 100 år om korrekt underhåll utförs. Enligt National Association of Home Builders andra typer av tak såsom asfalt kan vara allt mellan 15 och 30 år, om det behövs underhåll utförs.

slutsats
Inc slutsats om plåttak är bra investeringar beror på olika faktorer såsom klimat där ditt hus ligger liksom den tid du avsikt att leva i din nuvarande bostad. Lokala regler och incitament kan också påverka svaret på denna fråga. I vissa stater och provinser, kan försäkringsbolagen sänka din premie på grund av det faktum att plåttak är brandsäkert. Vissa stater kan erbjuda skatterabatter för installation av plåttak, etc.