anställa en entreprenör

Den här artikeln kan du spara tiotusentals dollar. Att inte ta sig tid att undersöka och anställa rätt entreprenör för jobbet kommer nästan säkert skicka ditt projekt över budget. Om du aldrig har behandlat ett hem konstruktion eller större renovering, det finns frågor som du aldrig skulle sluta att överväga.

Använd den här checklistan som en guide när du börjar intervjua, men glöm inte om magkänsla. En person kan se bra ut på papperet, men om du inte kan skaka en gnagande känsla av att något inte står rätt, det förmodligen inte. Ge dig själv gott om tid, är några av de värsta besluten görs när du är ner till tråden och ont om tid.

Gör en kort lista: Skapa en lista med cirka fem hoppfulla använder en kombination av remisser från vänner eller andra människor i ditt område som har haft arbete gjort. Ett samtal till din lokala hem byggmästare assocation kan också ge dig namnen på lokala entreprenörer.

Ställa in ett möte: Har ett inledande möte för att kolla kandidaterna. Leta efter saker som kommunikationsförmåga, var han beredd, och han tar anteckningar? Om detta är för en renovering, har han fört en kamera, och han gör ett grundligt arbete för att bedöma dina behov och svara på dina frågor.

En bra entreprenör kommer att ta upp problemområden eller möjliga problem. Kom ihåg, just nu du ser den här personen på sitt bästa, och även om de kan ståta med en charmig, vänlig hållning, måste du se igenom detta. Här är några frågor som hjälper dig att se om han känner sina grejer.

Hur är din arbetskraft poolen inrättas?

Om han är en enmansföretag, vill du se till att han är kvalificerad för att göra allt det arbete som krävs. Om han representerar ett större företag, ta reda på vem du kommer att göra med dagligen, och se till att de kommer att vara tillgängliga.

Vill du ha föredragit avslut som du arbetar med? Om så är fallet, är de tillgängliga och ta reda på om det finns några andra jobb inom ditt område han har använt dem på.

Vilka tillstånd kommer att krävas för att slutföra jobbet? Beroende på jobbet, kan du ha möjlighet att ansöka om nödvändiga tillstånd, annars kan detta vara entreprenörens ansvar. Se till att kostnaden för tillstånden är inbyggd i projektet. Om han säger att ett tillstånd inte krävs för jobbet, dubbelkolla. Du kommer att vara ansvarig om staden får reda på att du har renoverats utan att få tillåtelse.

Vad är tidslinjen för projektet? Många byggare citera en tid baserat på när byggnaden faktiskt börjar, men den tid det tar att ansöka om tillstånd eller riva befintliga strukturer för att börja arbeta, anses inte vara.

Håller de en ren arbetsplats? Ingenting är värre än en byggare som inte städar efter sig och lämnar skräp efter sig.

Hur deras avgiftsstruktur arbete? Det är mycket vanligt i dessa dagar för att arbeta på ett kostnads-plus kontrakt. Husägare faktureras för kostnaden för materialet plus en 10 eller 15% upphandlande avgift. De kommer att betona hur mycket pengar du kan spara eftersom det tillåter dig att leta efter erbjudanden på material och har mer att säga om priset på varor. Detta kan vara sant, men byggare föredrar det eftersom det möjliggör för eventuella okända kostnader som kan dyka upp, och de definitivt kommer.

Vilken typ av insättning gör han behöver och hur han vill betala?

Hur hanterar man förändringar längs vägen? Din byggare bör ha ett system för att hantera förändringar i konstruktion, kostnader, utformning eller alternativ. Generellt en förändring-arbetsorder utfärdas, som beskriver de material och arbete som krävs för förändring och vad någon extra kostnad kommer att resultera.

Vad är din högsta ansvar för försäkringen? Entreprenören bör kunna förse dig med en kopia av sina handlingar försäkring och en genomgång av deras ansvar ansvar på arbetsplatsen. Det bör vara tillräckligt för att täcka kostnaden för hemmet i händelse av en olycka.

Kan jag ha tre senaste referenser? Få dem och kallar dem alla – det kommer att vara väl använd tid. Fråga dem om deras samlade erfarenhet av att arbeta med entreprenören var positivt och få chansen, skulle de anställa honom igen.

När du har minskat ner det, begära ett skriftligt förslag för jobbet. Detta bör vara en noggrann dokument som itemizes arbetskraft och material, om det behövs mer information och viktigast, vad som inte ingår i priset. Han bör identifiera ett lock på den slutliga kostnaden och ge dig råd om dina framsteg för att undvika att gå över budget.