Amish handgjorda möbler – en modern släktklenod

När du säger ordet Amish, för många människor det som först kommer att tänka på är det gammaldags, häst och vagn. Det finns en hel del begrepp i samband med Amish-folket och deras sätt att leva som lever ett enkelt, tekniskt blotta livet, leva ett traditionellt liv delta i yrken som jordbruk, hantverk att göra och andra som innebär att arbeta för hand och som inte involvera moderna bekvämligheter som telefon, el, tv och automatiserade fordon etc. Amish är kända för att leva i sina egna självständiga samhällen som har begränsad kontakt med main stream samhälle.

På grund av sin gammaldags, traditionell stil att göra hantverk för hand och oftast utan hjälp av moderna maskiner, har Amish möbler kommit att betyda möbler som är handgjorda, gjord av 100% naturliga material, hållbara, med stor uppmärksamhet på detaljer. I korthet gjorde Amish möbler har nästan kommit att betyda möbler som är ett konstverk i sig!

Det unika med Amish handgjorda möbler är som har en släktklenod kvalitet, jag tidlös look som aldrig går ur mode och design som inte hålls som gisslan av ombytliga trender som är här i dag och borta i morgon. Denna typ av möbler är byggd för att hålla, så förstärker sin släktklenod som kvalitet. De flesta bitar av Amish möbler är handgjorda från massiv ek, körsbär och lönn. När crafting Amish möbler massivt trä brädor används i ett arrangemang som förbättrar utseendet och hållbarheten hos varje möbler pjäs.

Amish människor lever med en uppsättning övertygelser som hindrar användningen av moderna bekvämligheter som el, så det följer att de verktyg som används för Amish handgjorda möbler brukar inte använda el. De är ofta drivs av hydrauliska och pneumatiska. Medan hjälp av någon mekanisering kan ibland användas, oftast detaljer och efterbehandling görs för hand. Detta säkerställer den finaste kvalitet på hantverket.

Det finns vissa distinkta stilar av Amish gjorde möbler. Till exempel finns det uppdraget stil som har stilrena, jämna linjer och utsatta snickerier. Sedan är det Shaker stil som är känt för sin enkelhet, innovativt snickeri, kvalitet och funktionalitet. En mer utsmyckade stil för Amish möbler är Queen Anne stil som skiljer sig mycket från de tidigare nämnda stilar som är enkel och funktionell karaktär. Däremot Queen Anne stil är mer traditionella, ofta framfört med utsmyckade carving och detaljer.

Med några Amish barn erhålla den högre utbildningen, är Amish skogsvana färdigheter ofta gått i arv från generation till generation, med far undervisning son knepen av handeln.

Eftersom deras övertygelser oftast utesluter modern marknadsföring och praxis säljande finns andra icke-Amish folk som kommissionen och köpa möbler från Amish själva och sedan göra dem tillgängliga för allmänheten. Alltmer nu, webbsajter erbjuder människor möjlighet att köpa Amish gjort handgjorda möbler, som är känd för sin höga kvalitet, traditionella metoder för beslutsfattande och en tidlös skönhet. Nu kan vem som helst ta fördel av att köpa Amish möbler, som är vacker, kommer att pågå i generationer framöver i stilar och mönster som går bortom både tid och personliga preferenser stil.