allt du bör veta om köksknivar

När du använder en kökskniv eller något vasst föremål, kom ihåg att sätta säkerheten främst. Även om det låter självklart inte springa runt med en vass kniv i handen, pekar inte en kniv på någon och alltid skära bort från dig inte mot dig själv. Dessutom, använd inte ditt finger för att se hur vassa bladet är. Ja, jag vet att några av er läser denna artikel har gjort sig skyldiga till detta åtminstone en gång och har fått reda på att kanten på kniven var verkligen mycket skarp eftersom du skär dig på det!

En annan viktig säkerhet tips är att aldrig använda kniven för annat än avsett ändamål. Nej, bör en vass kökskniv inte användas som ett provisorium skruvmejsel eller som en enhet för att försöka bända upp en låst dörr som du inte kan hitta nyckeln för. Den bör inte heller användas för att bända isär en bunt frysta biffar. Du kan enkelt skära dig om kniven glider och du är också riskerar att bryta spetsen på kniven av. Dessutom, använd inte dina köksknivar för att klippa topparna off plast kannor eller skära kartonger om du inte vill nästan direkt tråkig din kniv. Använd en sax eller brukskniv för dessa jobb.

När du köper en kökskniv du får vad du betalar för så investera i bästa kvalitet knivar du har råd och köpa dem från en seriös återförsäljare. En fullt smidda kol kniv är av högsta kvalitet kniv du kan köpa. Höga kol rostfria knivar är också ganska bra. Regelbundna rostfria knivar är inte lika bra och kommer inte att hålla dig så länge, men någon kniv håller längre om du tar hand om det ordentligt (och de flesta människor inte bryr sig om sina knivar som de ska). Vad ska du göra för att underhålla dina knivar? Nedanför är en lista på 6 viktiga tips kniv vård.

1) Aldrig någonsin, och jag upprepar ALDRIG sätta dina knivar i diskmaskinen. De starka kemikalier från din maskindiskmedel kommer grop dina knivar och torra cykeln kommer också skada dina knivar. Dessutom, om de vassa kanterna på dina knivar stöta upp mot något annat, som dina tallrikar, kommer det att skada och tråkig dina knivar. Istället, så snart som möjligt efter att ha använt knivar, tvätta dem för hand med ett milt rengöringsmedel och hand torka dem. Låt inte knivarna att droppa torr eftersom fukt tråkig dina knivar och skadar träet handtag av knivar.

2) Använd alltid en skärbräda. Skär inte på din bänkskiva. Inte bara är att skära på din bänkskiva dåligt för din bänkskiva, är det dåligt för bladet av din kniv också. Och använd aldrig en styrelse glas skär. Glas skärbrädor kan vara vackra men de är också ganska hemskt för en kniv. Det är ett snabbt sätt att döva och förstöra en kniv.

3) regelbundet använder en honing stål för att hålla kanterna på dina knivar, men lära sig att använda den honing stålet ordentligt. Att lära sig rätt teknik, be återförsäljaren där du köper dina knivar att sälja dig en bra bryning stål och även visa dig hur man använder det.

4) Har dina knivar professionellt slipade. Även om det finns massor av kniv Brynen tillgängliga för hemma bruk, rekommenderar jag inte använder dem. Det är alltför lätt att skada din kniv. Använd istället din bryning stål regelbundet och ta dina knivar till en yrkesman för slipning några gånger per år. Om du tar hand om dina knivar på rätt sätt behöver du inte få dina knivar slipade mer än ett par gånger per år beroende på hur mycket du använder dina knivar.

5) Förvara dina knivar i en låda med massor av metallföremål, t.ex. ditt kök plastsked låda. Kanterna på dina knivar kommer få slog mot de andra metall saker, skada och dulling kanterna på dina knivar. Du kan fortfarande lagra dina knivar i en låda, men inte har den lådan trångt full av andra objekt. Bara hålla dina knivar i den lådan. Ett annat alternativ är att använda en träkloss för att lagra dina knivar.

6) Använd rätt kniv för uppgiften. Använd inte din tandad brödkniv för att hacka och tärning. Använd inte din urbening kniv att skära brödet. Använd i stället en kockkniv (även kallad en kockkniv eller en fransk kniv för att hugga, skivning och tärning. Använd en kniv för att skala och trimning, samt för att skära och skära småsaker. En brukskniv är bra för skivning kött och ost . En urbening kniv är för att skära kött och fågel. en filé kniv är en bra för att skära fisk. Och, som du förväntar dig, är en brödkniv bästa användningen skära bröd.

Med korrekt användning och vård, kommer dina knivar pågå en lång tid och kommer att bidra till att göra ditt kök skärande uppgifter lättare och roligare.