8 tips om att välja din isolering installatör

Isolering ger utmärkta fördelar för alla hem eller företag, skära uppvärmning och kylning kostnader dramatiskt. Dock kommer inte bara någon isolering gör, vissa typer av isolering är mycket föråldrade, farliga för din hälsa och har lägre kostnad styckning möjligheter än andra.

Precis som du skulle undersöka vilka typer av isolering, bör du också ta din tid för att avgöra installationsprogrammet för din isolering. Du behöver någon som vet vad de gör. Med andra ord behöver du en professionell.

Hur vet du när du har den rätta? Här är några tips om att välja rätt professionella för att installera isolering:

Ett. Vad är din budget?

Som med de flesta förbättringar av byggnader, är budgeten en stor fråga. Några isoleringen är dyrare än andra, och professionella isolering kostnaderna kan skjuta brett. Så, det viktigaste först, räkna ut vad din budget är, vad kan du rimligen har råd? Du kan bli förvånad över hur snabbt detta smalnar kandidaterna.

Även om du inte vill gå över budget, vill du inte att välja en professionell strikt på den lägsta kostnaden. Lägsta kostnad betyder inte nödvändigtvis bäst kvalitet.

2. Vad är din tid?

Tid ram är också en viktig faktor. Till exempel kan ditt bästa valet inga öppningar för månader, och kanske du inte kan vänta så länge. Bestämma när du vill att projektet avslutats kan hjälpa dig att avgöra vilken professionell installatör skulle fungera bäst. Men vill du se till att din tid är realistisk och anpassad till den mängd arbete du behöver göras.

Tre. Typ av isolering

Det finns fyra huvudsakliga typer av isolering: glasfiber, stenull, cellulosa och syntetiska. Även om många professionella installatörer hantera ett brett utbud av isolering, är vissa bara licens att handla med specifika typer. Den typ av isolering du behöver också minska antalet professionella installatörer du kan välja.

Det finns även specialitet entreprenörer, såsom blåsta isolering entreprenörer eller spray entreprenörer isolering. Det kan vara nödvändigt att bestämma vilken typ av isolering kommer att uppfylla dina behov innan du bestämmer vilken entreprenör kommer att vara bäst.

4. r faktorn

All isolering har ett “R-värde”, vilket är den nivå av motstånd isoleringen måste värmeflödet. Ju högre R-värde, desto bättre isolering fungerar. Din entreprenör bör vara villiga att ge dig ett skriftligt uttalande som visar isoleringen s R-värde.

Fem. kontrollera referenser

Kontrollera alltid hänvisningar till någon entreprenör, aldrig bara ta deras ord på sina framträdanden. Dessa hänvisningar bör falla inom de senaste två åren, många entreprenörer börjar erbjuda hög kvalitet, och sakta glida nedför den äldre verksamheten blir. Du behöver information om senaste arbete, fungerar inte gjort för tio år sedan.

För isolering entreprenörer, be sina referenser om energiräkningar. Har isoleringen hjälpa till att sänka sin uppvärmning och kylning räkningar, eller gjorde de stanna samma? När allt är den främsta orsaken till isolering för att hålla in (eller ut) värmen. Det är möjligt att ha god isolering dåligt installerad.

6. garantier

Vad är garantin på entreprenörens arbete? Många kommer antingen erbjuda en garanti eller erbjuda en garanti, men någon avgift för en garanti. Ta reda på vad de innehåller och om de tar ut extra för en garanti. Se till att du läser det finstilta på kontraktet!

7. försäkring

Alla Isolering Entreprenörer bör ha försäkring. Personligt ansvar, arbetstagarens ersättning och sakskador försäkring är alla nödvändiga för ditt skydd samt deras. Se till att de har försäkring, och se till att du inte tittar på kopiorna.

8. betalningar

När man tittar på potentiella isolering installatörer, vill du se till att de är villiga att ge en betalningsplan som motsvarar deras arbetsschema. Full betalning ska aldrig ge förskott. Se till att kontraktet kommer att omfatta arbete i specifika steg, och att betalningarna är planerade att göras vid vissa punkter i arbetet, snarare än allt på en gång.