3 sätt att få fart ditt hem mattan

Gör din matta golv ser ut som om de har sett bättre dagar? Om så, kolla in vår lista över förslag som en matta företag kan komma med för att försköna din matta golv.

Ett. rädda planeten: välj återvunnet mattor

“Grönt” och “mattan leverantörer” är sällan i samma mening. Ändå vissa samtida matta beslutsfattare är innovativa för att minska materialanvändningen – huvudsakligen genom att skapa mattor med återvunnet material. Som ett exempel, är Shaws Anso mattor skapas från existerande nylon mattor, vilket håller 100 miljoner pounds av mattor från deponier på årsbasis. Oroa dig inte – du behöver inte avstå stil för att hjälpa till att rädda planeten. Anso mattor är slitstarka och vackra, precis som dess traditionella mattor motsvarighet. Likaså återvinner Mohawk Greenworks plastflaskor vatten i mattan fibrer.

Andra matta leverantörer skapar nya mattor med icke-petroleum material, såsom majs socker. Idén om att skapa matta från majs socker kanske låter galet, men SmartStrand med DuPont Sorona bevisar det faktiskt är möjligt att skapa matta från snabbväxande grödor som majs. Sprucing ditt golv genom att sätta in miljövänliga heltäckningsmattor hjälper dig att må bra om dina val som konsument.

2. kasta ner en ny matta

Area mattor: en enkel inredning verktyg som kan lägga stil och sammanhållning till eventuella heltäckningsmattor. Låt dina område mattor lysa genom att följa dessa tips:

Välj en stil som kommer att komplettera din inredning. Välj en matta som kommer att smälta in sömlöst med ditt hem nuvarande dekorationer. Välj ull, sisal, eller naturliga mattor jute för att skapa en mysig stämning, eller ta en flätad matta om landet ser vävs hela ditt hem. En plysch område matta kommer att komplettera en mer modern palett. De flesta mattan leverantörer erbjuder prover eller färgrutor som hjälper dig att hitta rätt nyans av område matta för din inredning.

Skydda högtrafikerade områden. Medan du manifestera din egen personliga stil, inte dike inte utilitaristiska bekymmer. Area mattor ger utmärkt skydd för högtrafikerade områden. Om din hall verkar ganska dyster, och du har märkt det lider repor, är en rektangulär löpare matta den perfekta lösningen för båda problemen.

Undvik kolliderar mönster. Mönster är energigivande, om du har för många mönster i samma utrymme, kommer betraktaren att känna “utbränd”. En solid-tonad matta är en bra balans i denna omständighet. Alternativt, om ditt område känns lite intetsägande, kommer en mönstrad matta lägga omedelbar KRAFT.

Tre. använda mattan plattor för att skapa mönster

Om det har gått ett tag sedan du bläddrade igenom en matta leverantörens katalog, kan det vara dags att arbetat här själv med branschens erbjudanden. Tillkomsten av mattrutor har varit särskilt revolutionerande för mattor fältet.

Begreppet mattrutor är ganska självförklarande – du kan använda olika färger av fyrkantiga plattor för att skapa en intressant visuell mönster. Unraveling är inte ett problem, eftersom kanterna på varje mattplattans är klar. Häftplattor fäster textilplattorna till underliggande linoleum, kakel, eller trägolv. Ett underhåll fördel mattrutor är att färgade eller på annat sätt skadade delar av mattor kan bytas snabbt, enkelt, och prisvärt.

Din matta representant kan förklara de många designmöjligheter orsakas av golvplattor. Schackrutiga mönster är bara början. Du kan använda kontrasterande nyanser för att beskriva en viss favorit inslag i ditt hem, till exempel.

Area mattor, miljövänliga mattor och mattrutor är tre designverktyg för att ta din matta golv från “meh” till “fantastiska”!